Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Επίθεση με πέτρες σε οδηγό της Ο.ΣΥ !!!


Άλλο ένα περιστατικό χωρίς λόγο σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στον οδηγό και έσπασαν με πέτρες τα τζάμια σε  λεωφορείο της ΟΣΥ! 



foto - Πάτερ Φ.
Όπως μας είπε ο οδηγός περίπου στις 06:30 καθώς πήγαινε από το αμαξοστάσιο στην Βάρκιζα για να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής 171 και περιμένοντας στο Τέρμα άγνωστος του επιτέθηκε φραστικά με ύβρις και τον καλούσε να κατέβει κάτω μιλώντας άπταιστα ελληνικά  ...   Ενώ ο δράστης είχε την δυνατότητα να μπει στο λεωφορείο δεν το έκανε πράγμα που σημαίνει ότι ο στόχος του ήταν ο οδηγός και οι φθορές στο λεωφορείο!

Ο οδηγός έκλεισε την μπροστινή πόρτα και ενώ οι άλλες ήταν ανοιχτές ο δράστης άρχισε να σπάει με πέτρες τα τζάμια ...

Καθώς απειλούνταν η σωματική του ακεραιότητα απομακρύνθηκε από το σημείο καλώντας την αστυνομία και περιμένοντας στην πρώτη στάση, δέχεται και δεύτερη επίθεση απομακρύνοντας ξανά το λεωφορείο πηγαίνοντας έξω από το Yabanaki όταν κατάλαβε ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης που πέταγε και αυτός πέτρες  που σημαίνει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη !

foto - Πάτερ Φ.
Ο οδηγός καθώς απειλούνταν η ζωή του αναγκάστηκε να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη για να γλυτώσει σταθμεύοντας το λεωφορείο στην τρίτη στάση της διαδρομής έξω από την εθνική τράπεζα όπου υπήρχαν και αρκετοί επιβάτες περιμένοντας την αστυνομία!

Μετά από μία ώρα ήρθε η αστυνομία όπου κατέγραψε το περιστατικό και μέχρι αυτή την ώρα οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί!  

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα χωρίς φθορές στο λεωφορείο αλλά με ξυλοδαρμό συναδέλφου στην γραμμή Β18 στην οδό Πειραιώς έξω από το Μουσείο Μπενάκη όπου χωρίς λόγο άγνωστος μπήκε στο λεωφορείο χτύπησε τον οδηγό χωρίς να ανταλλάξουν καμία κουβέντα και έφυγε.

Ευτυχώς επιβάτης κάλεσε την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη λίγα στενά πιο κάτω! 

Παρόμοια περιστατικά το περασμένο καλοκαίρι στην Αρτέμιδα όπου σπάσανε τα τζάμια σε λεωφορεία και επιτέθηκαν στους οδηγούς! 

foto - Πάτερ Φ.
Δεν ξεχνάμε φυσικά τα περιστατικά στα Εξάρχεια, Μενίδι, Λιόσια, Ασπρόπυργο κτλ όπου καθημερινά απειλείται η σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών περιμένοντας το μνημόνιο συνεργασίας του ΟΑΣΑ με το υπουργείο προστασίας του πολίτη!
Εξαγγελίες που μένουν στα χαρτιά και εύκολα κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει επικοινωνιακά όπως και Υπηρεσιακά σημειώματα τύπου να αποφεύγονται κεντρικοί δρόμοι ...

Πάγιο αίτημα των οδηγών η κλειστή καμπίνα οδηγού για το οποίο ούτε καν λόγος δεν γίνεται από την Ο.ΣΥ αφήνοντας τον οδηγό εκτεθειμένο στο καθένα που είτε έχει ψυχολογικά προβλήματα είτε την μαγκιά να επιτίθεται σε εργαζομένους και να καταστρέφει ανενόχλητος την δημόσια περιουσία! 

Είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που αποδεικνύουν την δυσκολία και επικινδυνότητα του επαγγέλματος των οδηγών, ο οποίος είναι και ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην εταιρία και ποτέ δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τις διοικήσεις ώστε η αμοιβή να συνδέεται με την θέση εργασίας και την προσφορά ! 

Εάν δεν είναι ασφαλείς ο οδηγός δεν είναι και ο επιβάτης  !!!

Citybusdrivers