Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ LG



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΑΣΑ

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης και στελεχών του ΟΑΣΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Τάσο Ταστάνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της LG κ. Young Shub Kim που επισκέπτεται τη χώρα μας επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας του κορυφαίου Νοτιοκορεατικού τεχνολογικού Ομίλου.

Όπως είναι γνωστό η LG συμμετέχει στην κοινοπραξία HST A.E. μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που κατασκευάζει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση») το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), προϋπολογισμού 58,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2017 στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.


Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί βαθμιαία από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης θα επιτρέψει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και να περιορίσει δραστικά την εισιτηριοαποφυγή.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες πτυχές που αφορούν στην υλοποίηση του έργου, ενώ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πεποίθηση ότι η παράδοσή του στη χρήση του επιβατικού κοινού θα γίνει έγκαιρα και με τα βέλτιστα οικονομικά, διαχειριστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ : ΟΑΣΑ