Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τελικά το << θαύμα >> δεν έγινε, όπως είχε αναγγείλει ο κ. Σπίρτης για την ολοκλήρωση τμήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντός καλοκαιριού !!!



Περιμένοντας το  << θαύμα >> ...

Για  << θαύμα >>  είχαμε μιλήσει σε δημοσίευμά μας στις 6 Ιουλίου 2016   όταν ο Υπουργός κ. Σπίρτζης στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ της ΕΡΤ  είχε μιλήσει για τοποθέτηση μπαρών και μηχανήματα επικύρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΜΜΜ εντός του καλοκαιριού !


Φυσικά και όπως καταλαβαίνουμε το << θαύμα >> δεν έγινε, καθώς λίγες μέρες απομένουν για να μπει ο Σεπτέμβριος.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή ο Υπουργός παρουσίαζε ως είδηση και κάτι καινούριο την τοποθέτηση τμήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ( μηχανήματα επικύρωσης και μπάρες ) εντός του καλοκαιριού, όπως επίσης και ως στόχο της κυβέρνησης, την αλλαγή τιμολόγησης του εισιτηρίου ανάλογα με την διανυόμενη απόσταση.


Φυσικά και αυτά δεν είναι καινούργια διότι τα γνωρίζουμε από το 2014 όταν ορίστηκε και ο ανάδοχος του έργου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επί υπουργίας -  Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ανάπτυξης Κ. Χατζιδάκη, όπως επίσης του τότε διευθύνων συμβούλου του Ο.Α.Σ.Α κ. Δημητριάδη.

Τα τότε δημοσιεύματα (δείτε εδώ και εδώ) μιλούσαν για 3 φάσεις ολοκλήρωσης :

 Φάση 1. Βασική Λειτουργικότητα (1ος - 12ος μήνας): Μελέτες Εφαρμογής - Εξοπλισμός, Λογισμικό - Εγκατάσταση Κέντρων Διαχείρισης (ΟΑΣΑ & φορέων)

Φάση 2. Λειτουργικότητα Αμαξοστασίων, στάσεων και σταθμών (12ος - 18ος μήνας): Εξοπλισμός, Λογισμικό ΚΔΣ/ΚΔΑ (Κέντρο Διαχείρισης Σταθμών/Αμαξοστασίων) - ΑΜΕΚ, ΤΕΕ (Αυτόματες μηχανές έκδοσης καρτών, Τερματικά Έκδοσης Εισιτηρίων) - Επικυρωτικά Οχημάτων (1.750 λεωφορεία, 250 τρόλεϊ,70 συρμοί τραμ)

Φάση 3. Πλήρης Λειτουργία (18ος - 24ος μήνας): Δίκτυο ΦΤΠ-POS (Φορητά Τερματικά Πώλησης) - Gateway Πωλήσεων - Τερματικά Πώλησης/Ελέγχου - Πύλες εισόδου/εξόδου (64 σταθμοί στις γραμμές μετρό 1,2,3 και σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου). (δημοσίευμα από naftemporiki.gr)

Όπως επίσης και για χρέωση ανάλογα με την διανυομένη απόσταση :

<< Ευέλικτη τιμολόγηση και χρέωση ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση, με μειώσεις στα κόμιστρα για σύντομα ταξίδια και αυξήσεις στις πιο μακρινές διαδρομές θα φέρει το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» που παρουσίασαν την Τετάρτη οι υπουργοί Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.>> (δημοσίευμα από  tovima.gr)

Απ΄ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι καινούργιο και τελικά η είδηση θα πρέπει να είναι ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί καν η δεύτερη φάση ενώ έχουμε μπει είδη στον 20ο μήνα ...

Citybusdrivers