Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Δίνουμε την απάντηση σε όσους επικαλούνται ότι οι οδηγοί ευθύνονται για την τηλεματική !!!


Πολλοί είναι αυτοί, επιβάτες και μη οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη στους οδηγούς για την τηλεματική η οποία απ΄ ότι φαίνεται δεν ικανοποιεί το επιβατικό κοινό ! 


Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η τηλεματική δεν αναγγέλλει τις στάσεις παρόλο που οι στάσεις στην οθόνη αλλάζουν κανονικά. Ο ήχος είναι στο 100% και δεν λειτουργεί ούτε η δοκιμαστική λειτουργία ! 




Με αυτό το βίντεο δίνουμε την απάντηση σε όσους επικαλούνται ότι οι οδηγοί κλείνουν τον ήχο γιατί ενοχλούνται και γενικά ότι ευθύνονται για την μη σωστή λειτουργία της τηλεματικής.


Πρόκειται για άτομα που έχουν ως στόχο την δυσφήμηση των εργαζομένων στα ΜΜΜ και ως σκοπό να στρέψουν το επιβατικό κοινό εναντίων των οδηγών παραπληροφορώντας μέσα από δημοσιεύματα σε διάφορα site, όπως έχουμε διαπιστώσει τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης !!!

Αυτό φυσικά έχει και ως αποτέλεσμα οι πραγματικά υπεύθυνοι για το έργο να την βγάζουν καθαρή.


Εμείς ως οδηγοί γνωρίζουμε ότι η τηλεματική δεν είναι ακόμη σε πλήρη λειτουργία και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά . Εκατοντάδες είναι οι βλάβες καθημερινά όσον αφορά την ηχητική λειτουργία και την ένδειξη της επόμενης στάσης στις οθόνες τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών. Το σήμα του GPS χάνεται και πολλές αναγγελίες στάσεων είναι λανθασμένες. Επίσης  πολλές στάσεις αναγγέλλονται λανθασμένα λίγο πριν ή μετά από τις αυτές και πάρα πολλές φορές κολλάει σε μία στάση και δεν επανέρχεται ούτε με restart.

Σε αρκετές στάσεις δεν υπάρχει ηχητική αναγγελία στάσεων ενώ στην οθόνη αλλάζουν κανονικά ... όπως θα δείτε στα video ο ήχος είναι ενεργοποιημένος στο 100% και δεν τον έκλεισε ο οδηγός επειδή τον ενοχλούσε όπως μερικοί επικαλούνται ...

Μετά από μερικές ώρες η τηλεματική ξαφνικά λειτουργεί κανονικά !


Φυσικά ως οδηγοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας συκοφαντεί ότι δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας όπως επίσης και ότι οι οδηγοί ευθύνονται για το ότι η τηλεματική δεν λειτουργεί σωστά.

Ένα έργο το οποίο παραδόθηκε καθυστερημένα και όταν αρχικά στις στάσεις  αναγράφονταν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ οι σταθμάρχες δεν είχαν καν μετακινηθεί στο κέντρο τηλεματικής ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν γραμμές που λειτουργούν με τον σταθμάρχη στο σταθμαρχείο του όπως παλιά.
Η επικοινωνία μεταξύ σταθμαρχών και οδηγών γίνεται ακόμα με το κινητό τηλέφωνο και όχι μέσω τηλεματικής, οι βάρδιες και τα δρομολόγια δεν έχουν περαστεί πλήρως και οι οδηγοί ακόμη ενεργοποιούν την τηλεματική με τον κοινό κωδικό και όχι με τον ατομικό κωδικό.

Στην ουσία η δοκιμαστική λειτουργία γίνεται τώρα και απ΄ ότι φαίνεται θα διαρκέσει πολύ ακόμη καθώς κάποιοι βολεύονται να ρίχνονται τα βάρη στους εργαζόμενους προστατεύοντας την εταιρία που είχε αναλάβει το έργο αλλά και τις διοικήσεις Ο.ΣΥ και Ο.Α.Σ.Α.

Όπως είπαμε παραπάνω σε αυτό βοηθάνε και τα διάφορα site ρίχνοντας στους οδηγούς την ευθύνη αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τους πραγματικά υπεύθυνους.

Το τυποποιημένο δελτίο βλαβών που βλέπουμε στην εικόνα αποδεικνύει ότι η τηλεματική από την έναρξή της είναι γεμάτη προβλήματα καθώς αναγράφονται οι πιθανές βλάβες για τις οποίες κάποιοι κατηγορούν τους οδηγούς ότι δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ή εσκεμμένα δεν θέλουν να λειτουργήσει.

Αυτοί που  σύνταξαν το δελτίο βλαβών φαίνεται ότι γνωρίζουν τα προβλήματα καθώς δεν είναι τυχαίος ο συνδυασμός βλαβών που αναγράφεται.

Αν δεν υπήρχαν βλάβες τι χρειαζόταν το συγκεκριμένο δελτίο με τόση λεπτομέρεια ?

Εν τέλει, ο ανάδοχος του έργου ελέγχει τα λεωφορεία αν λειτουργεί η τηλεματική ή περιμένουν και αυτοί από τους οδηγούς να τους τα γράφουν καθημερινά?

Φυσικά ο οδηγός για αρκετούς  είναι ο εύκολος στόχος, έχει την άμεση επαφή με τους επιβάτες και είναι αυτός που ακούει όλα τα παράπονα για καθυστερήσεις δρομολογίων και όχι μόνο, όπου καταλήγουν πολλές φορές σε διαπληκτισμούς με αποτέλεσμα οι επιβάτες να τον καταγγέλλουν για ανάρμοστη συμπεριφορά και η εταιρία να μην χάνει τον χρόνο σε κάτι που είναι ο ηθικός αυτουργός να του στέλνει κλήση σε απολογία καλύπτοντας τις ατέλειές  της ...


Citybusdrivers