Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Κάναμε μερικά σχόλια σχετικά με το δημοσίευμα στην efsyn << Διαμαρτυρία επιβάτη >> !!!


Διαβάσαμε το δημοσίευμα στην εφημερίδα των συντακτών για μία διαμαρτυρία επιβάτη ... 

με την σειρά μας κάναμε τα σχόλιά μας !


Αυτά τραβάνε οι οδηγοί των ΜΜΜ καθημερινά και τους  ζητάν και τα ρέστα !

Ένα δημοσίευμα που τα λέει όλα νομίζοντας ότι έχουν και δίκιο !!!

Η κυρία μετά τα περιστατικό που της συνέβη, φρόντισε να μάθει για το τι ισχύει όσον αφορά την μεταφορά παιδικών καροτσιών στα ΜΜΜ ! Καθώς ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει τις υποχρεώσεις της όπως και ο κάθε επιβάτης !

Βρίσκει λέει την συμπεριφορά του οδηγού απαράδεκτη όπως κάνουν όλοι όταν δεν τους βολεύει η απάντηση που τους δίνεται !

Και ενώ ο οδηγός καλείται να εφαρμόσει τον κανονισμό για ασφαλείς μετακίνηση, (άσχετα αν είναι σωστός ή όχι δεν θα το κρίνουμε εμείς) του ζητάνε και τον λόγο ! 

Είπαμε αν μας βολεύει δεν μιλάμε και επιβραβεύουμε και την παρανομία … όμως ποιος ξέρει τις υποχρεώσεις του, όλοι ξέρουν τις υποχρεώσεις των άλλων και εκεί μπερδεύονται τα πράγματα !

Ο χώρος που ΄΄ ορίζεται ΄΄  για καροτσάκια ήταν κατειλημμένος και ενώ υπήρχαν θέσεις κενές και ενώ την βοήθησαν να επιβιβαστεί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τακτοποιηθεί ! 

Οι άλλοι επιβάτες που ήταν ? Γιατί δεν άδειασαν τον χώρο να βάλει η κυρία το καροτσάκι της ? Το περίεργο είναι ότι υπήρχαν θέσεις κενές αλλά ο χώρος για πού προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες κατειλημμένος και ενώ όλοι ΄΄ σκοτώνονται ΄΄ ποιος θα πρωτοκαθίσει !

Οι επιβάτες λοιπόν δεν γνώριζαν τις υποχρεώσεις τους ?

Δεν γνώριζαν ότι έχουν πιάσει την θέση των ΑμεΑ ? Αλλά ξέχασα θα πρέπει ο οδηγός να κάνει τον χωροφύλακα διότι όλοι τους πρώτη φορά μπαίνουν στο λεωφορείο και δεν ξέρουν τον κανονισμό ! Με λίγα λόγια η κυρία μας λέει ότι όλοι οι επιβάτες ήταν ανεύθυνοι και απαράδεκτοι …

Και ενώ ο κανονισμός είναι σαφής, η κυρία δημοσιοποιεί το θέμα μαζί με τον κανονισμό ο οποίος την εκθέτει ! Ένα καροτσάκι ανοιχτό ή τα καροτσάκια κλειστά λέει ο κανονισμός κυρία μου και κατά την κρίση του οδηγού … εσείς γιατί δεν τα κλείσατε? αλλά ξέχασα είναι πιο σίγουρο το μωρό στο καροτσάκι και όχι στην αγκαλιά, κάνει συγκρίσεις και με το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου!

Έλεος δηλαδή … μιλάει για το παιδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου το οποίο δένεται με την ζώνη ασφαλείας ? Δεν της έχουν πει φαίνεται ότι σε απότομο φρενάρισμα το παιδί θα πεταχτεί σαν μπάλα μαζί με το καροτσάκι … αλήθεια σε περίπτωση που πρέπει να εκκενωθεί το λεωφορείο  τι είναι πιο εύκολο να το έχει στην αγκαλιά και να φύγει ή στο καροτσάκι?

Σε περίπτωση φρεναρίσματος τι είναι πιο πιθανό να πέσει ένας εύσωμος πάνω στο καροτσάκι με το παιδί ή να πέσει πάνω στο κάθισμα που κάθεται η κυρία με το παιδί στην αγκαλιά?  

Αν έπρεπε να μπει στην επόμενη αναπηρικό καροτσάκι που θα το βάζαμε, θα κατεβάζαμε τα παιδικά καροτσάκια ή θα αφήναμε τον ανάπηρο στον ήλιο Ιούλιο μήνα? Είναι μερικά ερωτήματα … Άρα δεν είναι πιο εύκολο να κλείσουμε τα καροτσάκια που δεν πιάνουν πολύ χώρο και να μην εμποδίζεται η διέλευση των επιβατών? Θέλουμε υποδείξεις για να κάνουμε τα αυτονόητα ?

Αναρωτιέται στο τέλος γιατί αποκλείονται τα μωρά και οι συνοδοί ! 

Μα δεν αποκλείεται κανείς κυρία μου … ανάλογα με την χωρητικότητα του κάθε οχήματος υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί … είναι σαν να έχει γεμίσει το λεωφορείο και να λέμε ότι αποκλείστηκαν κάποιοι οι οποίοι δεν χωρούσαν να μπουν.
Στο αυτοκίνητό σας πόσους βάζετε μέσα ?

Επίσης θεωρεί ότι το καρότσι με τα λαχανικά είναι το ίδιο με το καροτσάκι με το μωρό ! Δηλαδή είναι το ίδιο να πέσουν οι πατάτες κάτω με το να πέσει το μωρό !

Όλοι νοιώθουν ασφαλείς μέχρι να γίνει το κακό ! όμως θα πρέπει να υπάρχει η πρόληψη και αυτό είναι το ποιο σημαντικό για την ασφάλειά μας … αλλά που τα λέμε? στην Ελλάδα του  << έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα >> ?

Τέλος μας λέει ότι κατά την κρίση της δεν είναι σωστός ο κανονισμός για τα καροτσάκια γιατί δεν μας βολεύει φυσικά! Και για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται  ...

Μάλιστα << δεν μπορεί ο οποιοιδήποτε οδηγός να κρίνει >>  αλλά να υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός  ... που να κρίνουν οι επιβάτες δηλαδή, όπως τους βολεύει ...

Εμείς λέμε ναι! Αλλά να πάρουν και τις ευθύνες για οποιοδήποτε συμβάν !

citybusdrivers