Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ανήμπορη η πολιτεία να παράξει αξιόπιστο συγκοινωνιακό έργο !!!


Χρήστος Χριστοδούλου

Αιγάλεω 01.07.2016 : Οδός Σμύρνης και Περγάμου. 


Ώρα 11:50.  
Ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 856 καλεί τον γερανό για παράνομα παρκαρισμένο στη γωνία πάνω στα κολωνάκια. 
Κάνει όμως μανούβρες και τελικά περνάει.
Ώρα 12:00.
Ο γερανός φτάνει στο σημείο, όπως και η τροχαία. Ο τροχονόμος κόβει κλήση αλλά δεν επιτρέπει στο γερανό να πάρει το όχημα με το σκεπτικό : "δεν υπάρχει κλεισμένο λεωφορείο....!!!" 

Ώρα 12 :15. 
Το επόμενο λεωφορείο της γραμμής με οδηγό εμένα, φτάνει στο σημείο. 
Έχει όμως παρκάρει άλλο όχημα απο αριστερά (νόμιμα) και δε με πέρνει να περάσω. 
Καλώ πάλι τον γερανό και την τροχαία. 

Ώρα 12 :25. 
Ο γερανός έρχεται, φορτώνει το αυτοκίνητο και περιμένουμε να έρθει ξανά ο ίδιος τροχονόμος για να αλλάξει την κλήση και να μεταφερθεί το αυτοκίνητο.


Ώρα  ... 14:40...!!! 
Μετά απο δεκάδες κλήσεις στην τροχαία, 
τόσο απο 'μενα όσο και απο τον χειριστή του γερανού, αλλά και απο το κέντρο του ΟΑΣΑ και το ΚΔΕ, το περιπολικό φιλοτιμήθηκε να έρθει...

Φυσικά όχι ο τροχονόμος που βεβαίωσε την παράβαση...

Συμπέρασμα:

Το "έφαγες" πάλι το δρομολόγιο οδηγέ...
Περίμενε μέσα στη ζέστη επιβάτη... 
Ελλάς το μεγαλείο σου...!!!!

Το παραπάνω περιστατικό είναι ένα καθημερινό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί οδηγούς και επιβάτες.
Εκατοντάδες δρομολόγια χάνονται καθημερινά από ανεγκέφαλους οδηγούς ΙΧ που παρκάρουν όπου θέλουν δυσκολεύοντας την διέλευση των λεωφορείων!
Η πολιτεία δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την παράνομη στάθμευση και το αποτέλεσμα είναι οι συμπολίτες μας να μην έχουν συγκοινωνία!
Από τέτοιου είδους προβλήματα δημιουργούνται καθημερινά διάφορες εντάσεις μεταξύ επιβατών και οδηγών λεωφορείων, προσβάλλοντας τους καθημερινά ότι " τρώνε " τα δρομολόγια !

Εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει πλέον τροχονόμος εντός του γερανού του ΟΑΣΑ με αποτέλεσμα ο γερανός να βρίσκεται εγκαίρως στο σημείο που πρέπει να μεταφέρει το παράνομα παρκαρισμένο και η τροχαία να έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση αρκετών ωρών, πολλές φορές και καθόλου ...
Έτσι ο ιδιοκτήτης ΙΧ που είχε κάνει παρακόλληση συγκοινωνίας και είχε αφήσει εκατοντάδες επιβάτες να περιμένουν στις στάσεις να φεύγει ανενόχλητος και χωρίς κόστος!

Δεν βλέπουμε το ίδιο όμως με τον ιδιωτικό γερανό που σηκώνει τα μηχανάκια στο κέντρο της Αθήνας όπου έχει συνοδεία περιπολικό της Τροχαίας !!!


citybusdrivers