Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη στο Μετρό και ΗΣΑΠ & Στάση εργασίας στο Τραμ !!!Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, λόγω 24ωρης απεργίας. Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο τραμ.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, "οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό». «Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε", καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, την Τετάρτη έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται κανονικά.