Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Εξοργιστικές δηλώσεις Δ/ντα Συμβούλου Ο.Α.Σ.Α κ. Σκουμπούρη, για τον ρόλο του Ο.Α.Σ.Α

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εξοργιστικές -είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην περίπτωση- δηλώσεις του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Σκουμπούρη,  στην "Καθημερινή", δείτε  ΕΔΩ .



Το ποτήρι ξεχείλισε...

Θα έπρεπε ήδη τα σωματεία της Ο.ΣΥ., να έχουν ζητήσει την παραίτηση, του εν λόγω κυρίου, που προφανώς ακόμα δεν έχει καταλάβει, ότι ο ρόλος του στον Ο.Α.Σ.Α, δεν είναι να κάνει δηλώσεις και να κάθεται στην καρεκλίτσα του και να εισπράττει τον παχυλό μισθό του.

Εμείς στις δηλώσεις που έκανε στην "Καθημερινή", εντοπίσαμε τέσσερις κραυγαλέες ανακρίβειες

Ανακρίβειες:

Α) Η απόφαση διακοπής των δρομολογίων, δεν είναι κάποιου, όπως λέτε υπηρεσιακού παράγοντα του Ο.Α.Σ.Α, είναι έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποδέκτες τον Ο.Α.Σ.Α και την Ο.ΣΥ, με την οδηγία της διακοπής των δρομολογίων μετά τις 9 το βράδυ, τα σαβ/κα, γιατί δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια πέριξ του Πολυτεχνείου. Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στα εποπτεία.

Όσο για την περιβόητη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Α, να σας πω ότι απλώς "κρύφτηκε", ο σύνδεσμος λειτουργεί κανονικά (Δείτε ΕΔΩ)

Β) Το θέμα δεν είναι να μεταφέρεις απλά τους επιβάτες, το θέμα είναι να τους μεταφέρεις γρήγορα, αξιόπιστα και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ στον προορισμό τους.

Γ) Το αν είναι παλιά τα οχήματα ή όχι κ. Σκουμπούρη, είστε ο τελευταίος που θα το κρίνει αυτό, εμείς ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή, μετράμε τις απώλειες τριών οχημάτων τρόλλεϋ, από την κυκλοφορία και τουλάχιστον τριών λεωφορείων, αφού δεν είναι ακριβά, όπως λέτε, γιατί δεν βγάζει λεφτά από την τσέπη του ο Ο.Α.Σ.Α και να τα αντικαταστήσει άμεσα;

Δ) Μιας και αναφέρατε την τηλεματική, θα σας πούμε και γι' αυτή δυο λογάκια:
  • Αληθεύει ότι αναγκαστήκατε να την παραλάβετε για δοκιμαστική περίοδο, χωρίς να προβλέπεται από πουθενά στην σύμβαση;
  • Αληθεύει ότι έπρεπε από τις 21 Μαρτίου εφόσον δεν λειτουργούσε σωστά η τηλεματική, να έχουν τεθεί σε ισχύ οι ρήτρες της σύμβασης, σύμφωνα πάντα με παλαιότερες δηλώσεις του Υπουργού κ. Σπίρτζη;
  • Αληθεύει ότι μέχρι τέλος Απριλίου, έπρεπε να έχει λήξη η άτυπη δοκιμαστική περίοδο και να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα;
  • Αληθεύει ότι ακόμη και σήμερα, δεν είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμός τηλεματικής σε όλα τα οχήματα;
  • Αληθεύει ότι οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα, δουλεύουν από Δευτέρα ως Παρασκευή και το Σαβ/κο κάθονται; (Λες και δεν λειτουργούν τα ΜΜΜ)
  • Αληθεύει ότι οι υπάλληλοι της Ο.ΣΥ, που στελεχώνουν το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων, απλώς παρακολουθούν, χωρίς να μπορούν να επέμβουν στα μηνύματα, που έχει τη δυνατότητα να στείλει το σύστημα;
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να γράψουμε άλλα τόσα, αλλά δεν θα σας κουράσουμε άλλο, έχετε πολλά ήδη να σκεφτείτε και να λύσετε!


Όταν θα λύσετε κάποια από αυτά που αναφέραμε, τότε ίσως να σας επιτρέψουμε, να ξανακάνετε δηλώσεις!