Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ειδικά φανάρια μόνο για λεωφορεία - Wiesbaden (video) - Μην αναρωτιέστε γιατί οι άλλοι έχουν συγκοινωνία

           

Συντάκτης : Νίκος Τάσιος - οδηγός Ο.ΣΥ

Δώστε προτεραιότητα στα ΜΜΜ


<< ... όποιος θέλει πραγματικά να δώσει στον πολίτη τις συγκοινωνίες που του αξίζουν, μπορεί με απλά πράγματα να το κάνει με πράξεις ... από λόγια χορτάσαμε >>.





Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι πολιτικοί μας αλλά και οι εκάστοτε διοικήσεις των ΜΜΜ φέρνουν ως παράδειγμα και πρότυπο τις συγκοινωνίες σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ώστε να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στις συγκοινωνίες μας και να δώσουν στον πολίτη τις συγκοινωνίες που του αξίζουν.

Φυσικά και συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Όμως οι πράξεις τους ως προς τις αλλαγές δεν είναι για την διευκόλυνση της συγκοινωνίας, δίνοντας προτεραιότητα ειδικά για λεωφορεία και τρόλεϊ, αλλά σε αλλαγές όπως η τηλεματική, ηλεκτρονικό εισιτήριο κτλ.

Με λίγα λόγια ξεκινούν κάπως ανάποδα !

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα μέτρο κατά της εισιτηριοδιαφυγής το οποίο θα πρέπει να το βάλεις όταν θα έχεις κάνει όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή θα έχεις κάτι να προσφέρεις.
Εντάξει στο μετρό γίνεται, υπάρχουν και οι υποδομές αλλά και η αξιοπιστία στα δρομολόγια, στο λεωφορείο όμως δεν έχεις ακόμα την κατάλληλη στάση λεωφορείου για την αναμονή επιβατών και βάζεις ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η τηλεματική δεν φέρνει το μέσο εγκαίρως στην στάση, είναι για ενημέρωση, αυτό που θα φέρει εγκαίρως τα οδικά ΜΜΜ ( λεωφορεία και τρόλεϊ ) είναι να τους δώσεις προτεραιότητα π.χ αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων, τήρηση του Κ.Ο.Κ σε οδούς διέλευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ώστε να μην κλείνονται για ώρες και αν το θες πραγματικά ειδικά φανάρια για λεωφορεία όπως στο παραπάνω video.

Τα ειδικά φανάρια για λεωφορεία είναι περίπου όπως του τραμ εδώ στην Ελλάδα.Υπάρχει όμως και κάτι παραπάνω σε αυτά,
  • οι κάθετες, λοξές και πλάγιες παύλες είναι σαν να ανάβει πράσινο και κόκκινο φανάρι.
  • η τελεία είναι το πορτοκαλί.
  • το τρίγωνο (βέλος) σε προειδοποιεί να σταματήσεις εγκαίρως.
  • το (Τ) σε προειδοποιεί να κλείσεις τις πόρτες διότι σε λίγο θα σου ανάψει το ΄΄ πράσινο ΄΄  ώστε να ξεκινήσεις. 
Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η συγκοινωνία ώστε να μπορέσει το λεωφορείο να αλλάξει με ασφάλεια δύο και τρεις λωρίδες διαγώνια ή σε μία διασταύρωση καθώς θα είναι σταματημένα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή ακόμα και σε μποτιλιάρισμα.

Φυσικά για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρχει θέληση από όλους δηλαδή και από τους οδηγούς των ΙΧ.

Εμείς βέβαια οι πονηροί και οι έξυπνοι με τα ΙΧ δεν δίνουμε προτεραιότητα στα λεωφορεία και τρόλεϊ όταν θέλουν να αλλάξουν λωρίδα, φυσικά τα δυσκολεύουμε περισσότερο, κάνοντας σφήνες ή πατώντας γκάζι αντί για φρένο εάν δούμε να βγάζουν φλας !!!   

Ειδικά στα φανάρια που το λεωφορείο στρίβει αριστερά ή δεξιά οι έξυπνοι και πονηροί μπαίνουν μπροστά στο λεωφορείο αλλά και πολύ πιο μπροστά από τις διαβάσεις πεζών ή πάνω σε αυτές, εμποδίζοντας το λεωφορείο να στρίψει χάνοντας πολλές φορές αρκετά φανάρια ...

Για το απέραντο parking μέσα στις λεωφορειολωρίδες δεν χρειάζεται επισήμανση ...

Γι΄ αυτό λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε στις συζητήσεις σας ως επιχείρημα << γιατί οι άλλοι έχουν αξιόπιστες συγκοινωνίες >> θα πρέπει να σκεφτείτε τι κάνουν οι άλλοι και τι κάνετε εσείς !!!

citybusdrivers