Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο χαρακτηρισμός του << δημόσιου υπάλληλου >> του βολεμένου και του τεμπέλη, όπως πολλοί μας αποκαλούν δεν αρμόζει σε εμάς.



Άλλο ένα Πάσχα έρχεται και για μία ακόμη φορά οι οδηγοί στην Ο.ΣΥ θα εργάζονται, όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα, για να έχουν οι συμπολίτες μας συγκοινωνία, άλλοι για να πάνε στις δουλειές τους, άλλοι να πάνε την βόλτα τους ...

Οι οδηγοί στην Ο.ΣΥ εργάζονται 24 ώρες το 24 ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, για εμάς δεν υπάρχει Πάσχα δεν υπάρχουν Χριστούγεννα , δεν υπάρχουν αργίες.

Ένα δύσκολο επάγγελμα με πάρα πολλές δυσκολίες, οι οποίες ξεκινάνε πριν καν αναλάβεις εργασία, με την αλλαγή βάρδιας να γίνεται στο δρόμο σε περισσότερα από ένα σημεία, είτε βρέχει είτε έχει καύσωνα,  κάθε μέρα και σε διαφορετική στάση καθώς είναι προγραμματισμένες από την εταιρία και όχι επειδή βολεύει εμάς όπως πολλοί αναφέρουν!  Χωρίς σταθερά ωράρια τα οποία ξεκινούν από τις 4:00 τα χαράματα και τελειώνουν ξανά την ίδια ώρα. 

Καλούμαστε καθημερινά να βγάλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν αντιστοιχεί στην πράξη παρά μόνο στα χαρτιά, αλλά και καμία διευκόλυνση από πλευράς πολιτείας για να εκτελεστεί σωστά το συγκοινωνιακό έργο δεν έχει γίνει ! 

Γνωρίζουμε ότι το επάγγελμά μας είναι αυτό και αγαπάμε την δουλειά μας οπότε δεν υπάρχει λόγος όπως πολλοί λένε  << αν δεν σου αρέσει βρες άλλη δουλειά >> .

Έχουμε προσαρμόσει την ζωή μας με αυτά τα ωράρια, τις δυσκολίες και τις ανύπαρκτες γιορτές, όμως θα πρέπει να υπάρχει και μία δίκαιη αντιμετώπιση και από τους πολίτες αλλά και από την πολιτεία. 

Για μία ακόμη φορά ενώ είμαστε υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, Δώρο Πάσχα δεν υπάρχει για εμάς όπως δεν υπάρχει και Δώρο Χριστουγέννων αλλά και επίδομα αδείας! Βλέπετε κάποιοι μας φόρτωσαν το ενιαίο μισθολόγιο για να αποκαταστήσουν αδικίες όπως είπαν και μας έχουν  στον μισθό για δημόσιους  και στα υπόλοιπα για ιδιωτικούς υπάλληλους !

Ενώ οι περικοπές του μισθού μας έχει ξεπεράσει το 50%  για άλλη μια φορά η εταιρία δεν σκέφτηκε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων στην εταιρία εργάζεται τις μεγάλες γιορτές και να δώσει έστω και μία δωροεπιταγή για super market όπως κάνουν άλλες εταιρίες, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αν δεν μπορούν αυτοί που διοικούν να μαζέψουν τα έσοδα, εμείς την δουλειά την κάνουμε μεταφέρουμε εκατομμύρια επιβάτες ...

Δεν απολογούμαι σε κανέναν και δεν αδικώ κανένα επάγγελμα απλά θα ήθελα μία δίκαιη αντιμετώπιση προς τους οδηγούς των αστικών συγκοινωνιών αλλά και την προβολή του επαγγέλματός μας το οποίο άδικα πολλοί χαρακτηρίζουν ως << σιγά τι κάνεις κάθεσαι και οδηγάς >>


<<Να ευχηθώ σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, υγεία και προσοχή στους δρόμους >>


Νίκος Τάσιος οδηγός Ο.ΣΥ