Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γιατί μετά από τόσα μνημόνια δεν ξεσηκώνονται οι νέοι ???



<<Απορούμε πολλές φορές γιατί δεν βλέπουμε τους νέους να ξεσηκώνονται! Μα είναι απλό, διότι την μαγκιά τους την βγάζουν και αυτοί στον οδηγό του αστικού λεωφορείου ....>>


Όπως μας λέει ο συνάδελφος, ένα ακόμα περιστατικό εναντίον  οδηγού αστικού λεωφορείου συνέβη σήμερα το απόγευμα μετά το Μετρό του Ελληνικού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα.

<< ο συνάδελφος ξεκίνησε από το φανάρι μετά το Μετρό του Ελληνικού προχωρώντας σιγά σιγά λόγο κυκλοφοριακού στην δεξιά λωρίδα, ξαφνικά ακούει ένα θόρυβο σαν κάτι να έσκασε πάνω στο λεωφορείο  από την αριστερή πλαϊνή πλευρά και είδε νερά στο πλαϊνό παράθυρό του. Κοιτάζοντας από πλάγια, στην αριστερή λωρίδα είδε ένα ΙΧ κόκκινο honda civic και κάποιοι να του κάνουν χειρονομίες ιδίως ο οδηγός! 
Αναρωτήθηκε, καθώς δεν έκανε κάτι το οποίο να εμπόδισε κάποιον ιδίως λόγο της χαμηλής ταχύτητας,  παρά μόνο για να δώσει λίγο χώρο σε ποδηλάτη που προχωρούσε από δεξιά του, πήρε 10 πόντους από την μεσαία λωρίδα εκεί δηλαδή που ερχότανε το civic με τους νεαρούς που θέλανε να πουλήσουν μαγκιά στον οδηγό, λες και είχαν αγοράσει ή νοικιάσει την μεσαία λωρίδα ! Ο συνάδελφος απλά ρώτησε τι έγινε και πέταξε το μπουκάλι με το νερό και ο οδηγός ΙΧ απάντησε με τσαμπουκά και βρισιές ότι δεν έβγαλε φλας το λεωφορείο ! Μετά μπήκε δεξιά σταμάτησε μπροστά στην στάση, σταμάτησε το λεωφορείο και έκανε κίνηση να κατέβει ανοίγοντας την πόρτα .... φώναζε από μακρυά και ενώ ο συνάδελφος δεν έκανε καμία κίνηση πούλησε τον τσαμπουκά, έκανε την μαγκιά και βγάζοντας κο..δάχτυλα άλλαξε δύο λωρίδες δεξιά και έφυγε ..... >>

Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό που συμβαίνει με την σημερινή  ΄΄ νεολαία  ΄΄ πάρα πολλές φορές έχουν χτυπήσει οδηγούς ή καταστρέφουν δημόσια περιουσία και φεύγουν σαν κύριοι ενώ το κράτος είναι ανύπαρκτο!
Αυτά βέβαια τα κάνουν μόνο στους οδηγούς αστικών λεωφορείων, γνωρίζοντας ότι δεν τους επιτρέπεται να κατέβουν από το όχημα, εμείς λόγο της εμπειρίας μας δεν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα να γίνονται σε οδηγούς φορτηγών, ταξιτζήδες κτλ. 

Όμως θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο τι έκανε αυτός ο ΄΄ μάγκας ΄΄  πούλησε μαγκιά σε έναν εργαζόμενο ο οποίος είχε ξυπνήσει από τις 04:00 τα χαράματα να πάει για βάρδια (κατσαρή), αλλά που να ξέρουν αυτά τα παιδάκια τι είναι η (κατσαρή) που να ξέρουν ότι ξυπνάς τα χαράματα δουλεύεις 4 ώρες, σχολάς και μετά πηγαίνεις άλλες 4 ώρες το απόγευμα? 

Που να το ξέρουν αυτά τα παιδάκια που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν, όταν παίρνουν το αμάξι του μπαμπά, το χαρτζιλίκι από τη γιαγιά και για να δείξουν τον ανδρισμό τους σε καμιά γκομενίτσα ή στα κολλητάρια, κάνουν τον μάγκα στον οδηγό του αστικού?

Που να ξέρουν πως βγαίνει η βάρδια όταν πάνε και χαπακώνονται στα γυμναστήρια να κάνουν μπράτσα για να το παίξουν μάγκες?

Που να ξέρουν, όταν δεν τους έμαθε κανένας τι σημαίνει συγκοινωνία?

Βρε   ΄΄ γίδι ΄΄  στη συγκοινωνία δίνουμε προτεραιότητα, όχι μόνο γιατί το δικαιούται αλλά γιατί πηγαίνει στην δουλειά τους συμπολίτες σου!

Δεν εξυπηρετείς τον οδηγό ρε βλάκα τον διπλανό σου εξυπηρετείς που δεν έχει αυτοκίνητο να πάει στην δουλειά του ...

Αλλά που να σεβαστείς  εσύ ρε νεοέλληνα τον διπλανό σου αφού σε έχουν  μάθει μόνο για την πάρτη σου ?

Δηλαδή τι σου έκανε το λεωφορείο ρε μαγκάκο, σε στρίμωξε λίγο και κάτι έπαθες !

Περιμένετε ακόμα να δείτε την νεολαία στους δρόμους ? 

Όχι αγαπητοί, αυτοί είναι για καμιά μαγκιά σε κανέναν οδηγό αστικού .... εκεί που τους παίρνει βέβαια, διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είδε ότι δεν τον παίρνει, είδε τον συνάδελφο που ήταν ψύχραιμος και μπήκε μέσα στο αμαξάκι του, που η εξάτμιση κόστιζε πιο πολύ από το κονσερβοκούτι και την έκανε βγάζοντας κο..δάχτυλα .... μέχρι εκεί ήταν η μαγκιά του ....  ευτυχώς που τον κρατούσαν οι δικοί του ... αλλιώς θα είχαμε θύματα !!!

Αφιερωμένο ...





<<Συνάδελφοι, δεν τελειώνουν αυτά, μείνετε ψύχραιμοι να τελειώσετε την βάρδια σας ! Με ηρεμία και ψυχραιμία αντιμετωπίζεις τους πάντες και εντός και εκτός λεωφορείου! Έχουν ξεφύγει και δεν υπάρχει και κανείς να τους μαζέψει ....  ψάχνονται με το παραμικρό με το πιο ασήμαντο, τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα ....  δυστυχώς !>>


Και δύο προτάσεις :

  • Νομοθέτηση, να αυξηθούν στο δεκαπλάσιο οι ποινές σε όσους επιτίθενται σε οδηγούς λεωφορείων.
  • Νομοθέτηση, για άμεση επέμβαση της αστυνομίας σε κλήση από οδηγό αστικού για οποιοδήποτε περιστατικό απειλείται η σωματική ακεραιότητα του ιδίου και των επιβατών.  

<<Απειλώντας τον οδηγό απειλείται η σωματική ακεραιότητα των επιβατών>>

Citybusdrivers