Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ζημιά ως και 15 εκατ. ευρώ ετησίως από επίορκους υπαλλήλους έδειξε το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου στην ΣΤΑ.ΣΥ !!!Ισχυρές ενδείξεις, για τη δράση κυκλώματος επίορκων υπαλλήλων στο μετρό προκύπτουν από το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, τον οποίο διέταξε η ΣΤΑ.ΣΥ.
Το εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει η «Καθημερινή» δείχνει σοβαρές ατασθαλίες στην τήρηση των εντύπων παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων, αλλά και μεθοδεύσεις για την απόκρυψη στοιχείων για την παράλληλη έρευνα που κάνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος συνήθιζαν να «αποσύρουν» μεγάλο αριθμό εισιτηρίων με διάφορα προσχήματα και στη συνέχεια τα διέθεταν σε σημεία πώλησης εντός των σταθμών, εισπράττοντας οι ίδιοι το αντίτιμο.

Το πόρισμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποσαφηνίζει πότε ξεκίνησαν τη δράση τους οι επίορκοι, όμως, επισημαίνει ότι η διαδικασία που εφαρμοζόταν από το 2009 για τον εσωτερικό έλεγχο της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων άλλαξε αυθαίρετα από τον Τομέα Καταμέτρησης, με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκούσε το προσωπικό.

Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά 15 εκατ. ευρώ ετησίως για την ΣΤΑ.ΣΥ.