Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Νέες διοικήσεις στις συγκοινωνίες - ΟΑΣΑ - ΟΣΥ - ΣΤΑΣΥΑνέλαβαν τα καθήκοντά τους, ύστερα από σημαντική καθυστέρηση, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων, σηματοδοτώντας την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών) αλλά και την επιβολή της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ. 


Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης προχώρησε στην τοποθέτηση δύο προσώπων στις θέσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων στους Οργανισμούς, που εδώ και αρκετά χρόνια διατηρούσαν ένα άτομο και στις δύο θέσεις με στόχο την περιστολή των δαπανών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, πρόεδρος στον ΟΑΣΑ τοποθετείται ο Αναστάσιος Ταστάνης και διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Σκουμπούρης, ενώ στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τις αντίστοιχες θέσεις κατέχουν πλέον η Ζωή Γεωργίου και ο Γεώργιος Αναγνωστόπουλος. Πρόεδρος των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ορίζεται ο Σταύρος Στεφόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Βόγκας. Στο μεταξύ, ακέφαλη εξακολουθεί να παραμένει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Θαν. Ζηλιασκόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει εισπράξει αρκετά «όχι» προτείνοντας τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία είναι υπό ιδιωτικοποίηση.