Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Το ένα λεπτό διαδρομής των λεωφ. γραμμών που έγιναν δέκα και ... βάλε ! Το parking στις λεωφορειολωρίδες [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Λεωφορειολωρίδες απέραντο parking και καταφανέστατη παραβίαση του κ.ο.κ στο κέντρο της Αθήνας εις βάρος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η πολιτεία κλείνει τα μάτια και το μπάχαλο συνεχίζεται ... 


Μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΜΜΜ δημιούργησε ο « Μεγάλος Περίπατος» καθώς καταργήθηκε ο αντίθετης διέλευσης λεωφορειόδρομος επί της Πανεπιστημίου που διευκόλυνε τις λεωφ. γραμμές όπως το Α2 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΒΟΥΛΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ)  και Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ). Οι παραπάνω λεωφ. γραμμές οι οποίες ξεκινούσαν από την οδό Σίνα, χρειάζονταν μόλις ένα λεπτό μέχρι την πλατεία Συντάγματος και με τις τροποποιήσεις που έγιναν λόγω του «Μεγάλου Περίπατου» ξεπερνούν τα δέκα λεπτά, καθώς η διαδρομή από Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασιλίσσης Σοφίας είναι συνεχώς μποτιλιαρισμένη λόγω της παράνομης στάθμευσης. 

Τι κι αν σχεδίασαν λεωφορειολωρίδα επί της Ακαδημίας, τι κι αν έβαλαν απαγορευτικά στην Ρήγα Φεραίου, τι κι αν ανέκαθεν δεν επιτρέπεται η διέλευση δεξιά από την  Λ. Βασιλίσσης Σοφίας προς την Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας, η σήμανση είναι σαν να μην υπάρχει και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, ενώ παράλληλα βλέπουμε καθημερινά την Δημοτική Αστυνομία και την τροχαία απλούς παρατηρητές ...

Προβλήματα της καθημερινότητας των οδηγών λεωφορείων που καθημερινά δίνουν αγώνα να βγάλουν τα δρομολόγια στον καθορισμένο χρόνο που τους δίνεται, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι θα πρέπει να υπάρχει και η απαραίτητη ξεκούραση λίγων λεπτών σε αφετηρίες και τέρματα ιδίως την χρονική περίοδο που διανύουμε εν μέσω πανδημίας. 

Τον χρόνο αυτό - των ολίγων λεπτών ξεκούρασης του οδηγού - τον «τρώνε» οι «Μεγάλοι Περίπατοι» και οι παρκάρω όπου θέλω, χωρίς να υπολογίζω κανέναν. 

Παρακάτω οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους για το επίπεδο που έχουμε ως λαός, αλλά και την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, που υποτίθεται ότι θέλουν να φτιάξουν τις καλύτερες συγκοινωνίες  ... χωρίς να έχουν ανοιχτούς δρόμους διέλευσης των ΜΜΜ.

Πανεπιστημίου προς Ρήγα Φεραίου

Διέλευση δεξιά από την  Λ. Βασιλίσσης Σοφίας προς την Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας


Λεωφορειολωρίδα επί της Ακαδημίας 

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 


Απορεί κανείς γιατί μπήκαν οι απαγορεύσεις !!!

city bus drivers