Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η κομματική σπέκουλα με τις Δημόσιες Συγκοινωνίες πρέπει να τελειώσει!»

Με σκληρή γλώσσα απαντά ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος «Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής» στην περιφερειάρχη κα Δούρου   επισημαίνοντας:

-         Για την προμήθεια των 92 νέων  Λεωφορείων για τα οποία είχε δήθεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση η προηγούμενη Περιφερειάρχης κα Δούρου. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν ακύρωσε καμία διαδικασία προμήθειας νέων λεωφορείων, γιατί πολύ απλά ο φορέας που ήταν δικαιούχος της πράξης, δηλαδή ο ΟΑΣΑ, δεν κατέθεσε ποτέ τα τεύχη δημοπράτησης για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο κείμενο που ακολουθεί:

«Με αφορμή δημοσιεύματα με τα οποία αποδίδονται ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και στον Περιφερειάρχη μας  Giorgos Patoulis, για το γεγονός ότι δεν προχώρησε η προμήθεια 92 νέων λεωφορείων για τα οποία είχε δήθεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση η προηγούμενη Περιφερειάρχης κα Δούρου, θέλω να επισημάνω τα εξής:

- Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια κομματική διαμάχη, που έχει στο επίκεντρό της την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λεκανοπεδίου Αττικής και ιδιαίτερα στα αστικά λεωφορεία, στα οποία πράγματι παρατηρείται συνωστισμός σε ώρες αιχμής.

- Είναι εξοργιστικό ότι την κομματική αυτή σύγκρουση την τροφοδοτούν οι δυνάμεις εκείνες που αν και είχαν τα προηγούμενα χρόνια την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, δεν φρόντισαν έγκαιρα να ανανεώσουν το στόλο των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

- Ακόμη όμως πιο εξοργιστικό, είναι ότι εμπλέκουν στη διαμάχη αυτή, χρησιμοποιώντας τη γραφίδα κομματικά κατευθυνόμενων μέσων ενημέρωσης, και τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την οποία κατηγορούν άδικα ότι ακύρωσε την προμήθεια, 92 λεωφορείων, την οποία είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου.

Ξεκαθαρίζουμε μια και καλή και για μια ακόμη φορά, ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν ακύρωσε καμία διαδικασία προμήθειας νέων λεωφορείων, γιατί πολύ απλά ο φορέας που ήταν δικαιούχος της πράξης, δηλαδή ο ΟΑΣΑ, δεν κατέθεσε ποτέ τα τεύχη δημοπράτησης για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.»