Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Αύξηση κατά 50% των λεωφορειακών δρομολογίων στα Βόρεια

Μεγάλη είναι η αύξηση των δρομολογίων που περνάνε ή έχουν αφετηρία τη πόλη μας, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΟΣΥ και συμπολίτη μας, Βασίλη Ξυπολυτά. 

Μάλιστα εκτός από την αύξηση κατά 50% των δρομολογίων, σημαντική είναι και η ανανέωση του στόλου με τη σύμπραξη της Ο.ΣΥ. Α.Ε./ O.A.Σ.Α. Α.Ε., με τον ιδιωτικό τομέα (ΚΤΕΛ Αττικής).   Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην περιοχή μας όντως είναι τελευταίας τεχνολογίας πεντακάθαρα, έχουν τα σήματα της ΟΣΥ αλλά σίγουρα τα ξεχωρίζεις.


Είναι ενδεικτικό ότι, προ της ένταξης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις γραμμές της Κηφισιάς, ο αριθμός των εκτελεσμένων δρομολογίων έφτανε τα 233.

Σήμερα, με τα ΚΤΕΛ να έχουν αναλάβει 7 γραμμές και εν αναμονή της παραχώρησης άλλων 3, τα δρομολόγια σε ημερήσια βάση ανέρχονται σε 304.

Ταυτόχρονα, η τελική εικόνα των δρομολογίων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ένταξη των ΚΤΕΛ και στις 10 γραμμές, θα είναι 350 δρομολόγια έναντι 233. Δηλαδή αύξηση κατά 50%.

Συγκεκριμένα: Οι γραμμές που έχουν ήδη ανατεθεί είναι οι: 504 «Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας –  Κηφισιά (κυκλική)», 503 «Ζηρίνειο – Βαρυμπόμπη», 507 «Ζηρίνειο – Ροδόπολη – Σταμάτα», 509 «Ζηρίνειο – Αγ. Στέφανος – Κρυονέρι», 535 «Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος (κυκλική)», 535Α «Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος – Φράγμα Καλέτζι» και 536 «Ζηρίνειο – Διόνυσος». Επίσης, πρόκειται να παραχωρηθούν οι γραμμές 543 «Σταθμός Κηφισιάς – Νοσοκ. Άγιοι Ανάργυροι», 543Α «Σταθμός Κηφισιάς – Νοσοκ. Άγιοι Ανάργυροι (μέσω Καλυφτάκη)» και 721 «Αχαρναί – Κηφισιά (κυκλική)».

Ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρει στην επιστολή του ότι σε κάθε περίπτωση για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαραίτητα είναι η τηλεργασία και το κυλιόμενο ωράριο.

Πηγή