Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Δήλωση του Γ. Βαρεμένου για τις εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή για τις αστικές συγκοινωνίες
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος μετά τις σημερινές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή για τις αστικές συγκοινωνίες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Μπροστά στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης του επιβατικού κοινού για το μπάχαλο που προκάλεσαν και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις, επειδή -λέει- δεν είχαν προβλέψει ότι πολλοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές (!), ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να επιληφθεί προσωπικά, στον γνωστό του ρόλο του … από μηχανής θεού.

Και ανακοίνωσε, μαζί με τον υπεύθυνο του πρόσφατου αλαλούμ κ. Καραμανλή, την πρόσληψη επιπλέον οδηγών με διαδικασίες fast track, ανάγκη για την οποία τον είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.

Και ποια λεωφορεία θα οδηγούν; Αφού ακύρωσαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαγγέλλουν τώρα, ενώ δηλ. χάθηκε ένας ολόκληρος χρόνος, νέο διαγωνισμό για προμήθεια 1.000 λεωφορείων, με τα πρώτα 300 να παραλαμβάνονται στο τέλος του …2021.

Και εν τω μεταξύ, προμήθεια λεωφορείων με leasing και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. Δηλ. στο πρότυπο της Θεσσαλονίκης!

Αν αυτό που υπόσχονται στους Αθηναίους πολίτες είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης που … απολαμβάνουν τελευταία οι Θεσσαλονικείς, τότε δεν είναι απλώς ανεπαρκείς: είναι πλέον αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και επικίνδυνοι και για την δημόσια υγεία.

Ο χρόνος τους θα τελειώνει με τον ίδιο ρυθμό που θα εξαντλείται η υπομονή των πολιτών».

Πηγή