Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ και ανοίγει ο δρόμος για αγορά 50 οχημάτων από το δήμο Θεσσαλονίκης

Επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του makthes.gr-Θα τα παραχωρήσει στον ΟΑΣΘ με χρησιδάνειο ώστε να ενισχυθεί ο στόλος των λεωφορείων


Βαγγέλης Στολάκης
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση "λύνει" τα χέρια του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε ο τελευταίος να αγοράσει 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ.


Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το makthes.gr και η «Μακεδονία της Κυριακής» (διαβάστε ΕΔΩ), τον δρόμο για Θεσσαλονίκη θα πάρουν από τη Σαξωνία της Γερμανίας 50 λεωφορεία με βάση την ΠΝΠ, το ΦΕΚ της οποίας δημοσιοποιεί στο παρόν ρεπορτάζ το makthes.gr.

Η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει χρήματα, που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη και μέχρι σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα του δήμου, ώστε να αγοράσει μεταχειρισμένα οχήματα δεκαετίας και να τα παραχωρήσει με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ, ο οποίος θα τα εντάξει στις γραμμές του. Αυτός είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου, του ΟΑΣΘ και του δήμου που παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό.

Επιπλέον, με την ίδια ΠΝΠ των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος και σε άλλους δήμους για αντίστοιχες ενέργειες.

Με την συγκεκριμένη δίνεται η δυνατότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης να αξιοποιήσει χρήματα που προέρχονται στο ταμείο του από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, τα οποία μέχρι στιγμής βάση νόμου πρέπει να διατίθενται για τις ανάγκες του ηλεκτροφωτισμού και της καθαριότητας.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ: