Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΥ: Με αυξημένα δρομολόγια τις ώρες αιχμής τα Μέσα Μεταφοράς - Θέμα των αρχών ο έλεγχος επιβατών και όχι του οδηγού



Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Στέφανος Αγιάσογλου, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ, αναφορικά με το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


«Ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία για τα δρομολόγια, που είναι το κύριο μέλημά μας. Κοιτάμε τις γραμμές που μπορεί να έχουμε περισσότερο κόσμο. Ήδη έχουμε βάλει τις αλυσίδες που κρατούν αποστάσεις από τον οδηγό και ετοιμάζουμε και άλλες λύσεις. Και υπάρχουν σκέψεις και για κάποια σήμανση», σημείωσε ο κ. Αγιάσογλου.

Αναφορικά με το πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τον αριθμό των επιβατών, ο ίδιος ανέφερε ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουμε απομονώσει την πόρτα του οδηγού. Ο κόσμος μπαίνει από πίσω. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πόσοι μπαίνουν ή βγαίνουν από τον οδηγό. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να γίνεται έλεγχος από συγκεκριμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς».  

«Είναι ήδη οργανωμένη η αύξηση των δρομολογίων. Θα βγουν από Δευτέρα στους δρόμους 1100 λεωφορεία. Έχουμε ενισχύσει τις πρωινές βάρδιες, σύμφωνα και με τις τρεις διαφορετικές ώρες προσέλευσης που ανακοίνωσε το υπουργείο», τόνισε ακόμη ο κ. Αγιάσογλου.

«Ο οδηγός δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει αν κάποιος δεν φορά μάσκα. Δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Εκείνος θα φορά τη μάσκα και τα γάντια του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των αρχών», κατέληξε ο κ. Αγιάσογλου.




Πηγή