Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Γενναία πρωτοβουλία Ζέρβα για ΟΑΣΘ – Αγοράζει 50 λεωφορεία
Η σημαντική πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης δίνει «ανάσα» στην αστική συγκοινωνία της πόλης


Του Τάσου Θωμά

Μεγάλη «ανάσα» για τη Θεσσαλονίκη και τον ΟΑΣΘ δίνει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, «σφραγίζοντας» με προσωπικές του ενέργειες συμφωνία για 50 λεωφορεία, από την γερμανική πόλη της Λειψίας, τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο του Οργανισμού.

Ο Ζέρβας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα του ΟΑΣΘ, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να είναι ο ίδιος στο ΔΣ του Οργανισμού – κάτι που έπραξε άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του - ενώ το ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη ήταν το κεντρικό θέμα που έθεσε και στην πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έκτοτε, ο δήμαρχος προχώρησε και σε ειδική συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ στο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας πάντοτε στόχο να συνδράμει ο δήμος με το εκτόπισμά του στην βελτίωση της συγκοινωνίας στην πόλη και κυρίως να δώσει απτές λύσεις για τους Θεσσαλονικείς.

Την ώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση προχωρούσε το σχέδιο με τα ΚΤΕΛ, ο δήμαρχος με παράλληλες ενέργειες φρόντιζε έμπρακτα για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων της πόλης. Ειδικότερα, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη Γερμανία, ο Ζέρβας προχώρησε στις απαραίτητες επαφές ώστε να εξασφαλίσει 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία από τον δημοτικό φορέα της Λειψίας, πόλη με την οποία είναι αδελφοποιημένη η Θεσσαλονίκη.

Τα λεωφορεία είναι ίδιου τύπου και ίδιου εργοστασίου, με μέση παλαιότητας τα 10 έτη. Ο δήμος θα τα αποκτήσει με δικά του κεφάλαια έναντι περίπου 11.500 ευρώ το ένα, ενώ η συμφωνία με τον δημοτικό φορέα της Λειψίας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τα λεωφορεία θα παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ, ο οποίος είναι ήδη ενήμερος για τις ενέργειες του Ζέρβα και σε επόμενη φάση θα καταρτιστεί το απαραίτητο πλάνο για τον έλεγχο και την παραλαβή των λεωφορείων. Παράλληλα, σύμφωνο είναι και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεωφορεία θα παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι.

Η πρωτοβουλία και προσωπική νίκη Ζέρβα για την αγορά 50 λεωφορείων έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή, καθώς οι συνθήκες στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο» για την επόμενη ημέρα της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα λεωφορεία που εξαγοράζει ο δήμος και θα παραχωρήσει στον ΟΑΣΘ.Πηγή