Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Γιάννης Καφαλογιάννης : Έχουμε έτοιμα σχέδια να μην πάψει η τροφοδοσία της χώρας




Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Papers, τόνισε πως ο τομέας των μεταφορών είναι πολύ σημαντικός κρίκος στην αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα.

«Οι μεταφορές είναι ίσως ο πιο σημαντικός κρίκος στην παρούσα φάση, όσον αφορά την τροφοδοσία της χώρας. Έχουμε κάνει σχέδια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να μην πάψει αυτή η τροφοδοσία».

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως υπάρχουν διάφορα σχέδια τα οποία θα εφαρμοστούν ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η χώρα. Τόνισε πως η τροφοδοσία κινείται κανονικά, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα μικροπροβλήματα.

«Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι μεταφορείς.Κάποιοι οδηγοί φορτηγών για παράδειγμα έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ιράν και προσπαθούμε και μέσω του ΥΠΕΞ να γίνει απεγκλωβισμός τους. Η γενική εικόνα είναι καλή».

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου σε κρίσιμες θέσεις και δομές, να μην υπάρχουν κρούσματα του κορωνοϊού.

«Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα αεροδρόμια της χώρας, έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε κυρίως τους εργαζόμενους. Ο υφυπουργός Μεταφορών, τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη προκειμένου νοικοκυριά τα οποία έχουν υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία ύδρευσης, να μπορούν να έχουν κανονικά τροφοδοσία νερού, τουλάχιστον για τις εβδομάδες που ακολουθούν. Όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης, δεν παρατηρούνται προβλήματα».