Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΜΠΆΝΑ 10.000 € σε βάρος επιβάτη για ξυλοδαρμού οδηγού του ΟΑΣΘΣτον επιβάτη επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή εκτός από τη χρηματική ποινή από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης


Σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 10.000 ευρώ σε οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ, υποχρεούται επιβάτης ο οποίος γρονθοκόπησε τον οδηγό, προκαλώντας του τραυματισμό. Την καμπάνα αυτή έριξε στον θερμόαιμο επιβάτη το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αρ.55/2020 απόφασή του κάνοντας δεκτή την αγωγή την οποία είχε καταθέσει ο οδηγός σε βάρος του επιβάτη. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι προπηλακισμοί και οι βιαιοπραγίες σε βάρος των οδηγών του ΟΑΣΘ πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση το περιστατικό συνέβη στις 29 Αυγούστου 2013, σε λεωφορείο της γραμμής Νο 8 (ΚΤΕΛ Μακεδονία – ΙΚΕΑ) το οποίο οδηγούσε ο Μ.Δ. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση, όταν το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα, στο ΙΚΕΑ και άνοιξαν οι πόρτες για να αποβιβαστούν οι επιβάτες, ο Σ.Χ. επιτέθηκε με σφοδρότητα στον οδηγό τον οποίο γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, κρατώντας μάλιστα και μεταλλικό αντικείμενο.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο οδηγός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος, όπου το προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχει προχώρησε σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας όπου κατέθεσε και μήνυση σε βάρος του δράστη.

Σημειώνεται ότι εκτός από την απόφαση του Ειρηνοδικείου το οποίο έκανε δεκτή την αγωγή του θύματος, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, σε βάρος του δράστη είχε εκδοθεί και η υπ' αρ.6474/2018 καταδικαστική απόφαση από το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή.

Με αφορμή την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, με δήλωσή του στην Voria.gr ξεκαθαρίζει ότι “από δω και πέρα οι εργαζόμενοι, μαζί με τη δικαιοσύνη θα βρουν απαντήσεις στις εγκληματικές πράξεις σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι, έπειτα από οποιοδήποτε ανάλογο επεισόδιο θα συνεχίσουν να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εφόσον φυσικά οι δράστες εντοπιστούν”.