Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Καραμανλής: Δεν θα ανεχτούμε 21 άτομα να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες



Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας έως τις 10 π.μ. σήμερα στο Μετρό της Αθήνας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού κατά τις πρωινές ώρες.


Ο Υπουργός άσκησε κριτική τόσο για την αργοπορημένη ειδοποίηση του συνδικάτου για τη σημερινή στάση εργασίας, όσο και για την ίδια την κινητοποίηση καθότι -όπως επισήμανε- αν και η προηγούμενη Κυβέρνηση, είχε ανακοινώσει μη μισθολογικές παροχές στις συλλογικές συμβάσεις, δεν τις εφήρμοσε ποτέ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Καραμανλή:
Δεν θα ανεχτούμε 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες.‬ ‪Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι σήμερα το πρωί θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους.

Η κυβέρνησή μας έδωσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες είναι ενεργές από τις 13/12.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ είχε ανακοινώσει αυτές τις μη μισθολογικές παροχές στις συλλογικές συμβάσεις, δεν τις εφήρμοσε αφού το Υπουργείο Οικονομικών και το ΓΛΚ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τις ενέκριναν.

Ωραίο είναι να βλέπουμε πώς μια Αριστερή Κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια κορόιδευε τους εργαζόμενους και πώς ανταποκρίνεται ένα συγκεκριμένο συνδικάτο στις ανάγκες των πολιτών και την ευαισθησία που δείχνει η κυβέρνησή μας.