Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Βαρεμένος προς Καραμανλή: Είστε έτοιμοι να εκτεθείτε στην ΈΚΘΕΣΗ;



Νίκος Καραγιάννης 
Απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για το μετρό Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ ο τομεάρχης κ. Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του επιμείνουν στην αμφισβήτηση συγκεκριμένου έργου, αλλά και των ίδιων των αριθμών που το καταδεικνύουν, τότε αυτό που θα καταφέρουν είναι να εκτεθούν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Αναφορικά με το μετρό και το σταθμό της Βενιζέλου ο κ. Βαρεμένος ρωτάει τον κ. Καραμανλή, αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. του 2012-2015 έριξε το έργο στα βράχια, είναι τώρα έτοιμη να ρισκάρει να πάνε στο βρόντο επενδυμένα 5 εκ. ευρώ με την ενδεχόμενη απόσπαση των αρχαίων ευρημάτων να ανατραπεί ριζικά ο χρονικός σχεδιασμός.

Ως προς τον ΟΑΣΘ ο κ. Βαρεμένος χαρακτηρίζει περίεργο τον τρόπο οργάνωσης των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο κ. Καραμανλής και αναρωτιέται κατά ποιαν έννοια τα 401 από τα 525 προγραμματισμένα λεωφορεία του περσινού Σεπτέμβρη είναι λιγότερα από τα 274 από τα 497 προγραμματισμένα της φετινής διοίκησης.

Ο κ. Υπουργός σημειώνει ο κ. Βαρεμένος δεν μπορεί να αγνοεί ότι τη 2ετία της διοίκησης που προτάθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, οι προϋπολογισμοί κυμάνθηκαν στα 100 εκ. ευρώ έναντι 180 εκ. των προηγούμενων και με τον τρόπο αυτό το δημόσιο εξοικονόμησε μόνο σε αυτό το διάστημα 160 εκ. ευρώ.

Γνωρίζει επίσης από τα στοιχεία που του παραδόθηκαν ότι σε σύγκριση με τη ζημία που παρουσίαζε το πρώτο 7μηνο του ’17 που ήταν 35 εκ. ευρώ, το διάστημα Αύγουστος ’17-Ιούλιος ’18 παρουσίασε κέρδη 5,4 εκ., ενώ το 10μηνο Αύγουστος ’18-Ιούλιος ’19 4,6 εκ. ευρώ.

Άγνωστων που οφείλεται η επιμονή του Υπουργού να αγνοεί την αντιστροφή της πορείας του ΟΑΣΘ και να επιμένει στο θέμα των εισπράξεων αν οφείλεται σε κάποιο σχέδιο κατάργησης της ελεύθερης μετακίνησης των ανέργων.

Ερωτήσεις προς απάντηση: Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων και γιατί μπλοκαρίστηκαν η ψηφιοποίηση του οργανισμού και η επανεκπαίδευση του προσωπικού;

Πηγή