Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Mercedes-Benz eCitaro: Ξεκίνησαν οι εξαγωγέςTo νέο και πλήρως ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitaro είναι ένα λεωφορείο πλήρως προσαρμοσμένο στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για μαζική μεταφορά και η γερμανική εταιρία ξεκίνησε και τις πρώτες παραδόσεις σε ευρωπαϊκές εταιρίες εκτός Γερμανίας.


Το eCitaro αποτελεί το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό λεωφορείο της Mercedes-Benz. Η γερμανική εταιρία, αφού ικανοποίησε την εγχώρια ζήτηση για το νέο της μοντέλο, ξεκίνησε και τις πρώτες παραδόσεις εκτός Γερμανίας, σε Σκανδιναβία και Λουξεμβούργο.

“Οι παραγγελίες από μεγάλες και γνωστές εταιρίες από το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία και τη Σουηδία δείχνουν την μεγάλη ποικιλία των εκδόσεων που υπάρχουν διαθέσιμες για το eCitaro, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Η βασική έκδοση των 20 eCitaro από αυτές τις τρεις παραγγελίες διαφέρει σημαντικά. Αυτό που έχουν ωστόοσο κοινό και όλα τα μοντέλα είναι ο υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, τα διπλά παράθυρα, οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες πόρτες, τα καθίσματα Inter Star Eco και οι USB θύρες για την φόρτιση φορητών συσκευών.”, δήλωσε ο Ulrich Bastert, επικεφαλής των τμημάτων Marketing, Πωλήσεων και Υπηρεσιών προς τους πελάτες της Daimler Buses.


Από τον εξοπλισμό των eCitaro ξεχωρίζει εκείνος που φέρουν τα μοντέλα που προορίζονται για τη Νορβηγία και τη Σουηδία, αφού και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει εγκατεστημένο αλκοολόμετρο για τον οδηγό του λεωφορείου, ενώ για τα τα έξι eCitaro της Norgesbuss, το πάτωμα κοντά στις εξόδους είναι θερμαινόμενο, ενώ εκείνα της σουηδικής Ystad φέρουν αναδιπλούμενες ράμπες και στις δύο πόρτες τους.