Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Ανοίγουν εκδοτήρια εισιτηρίων που παρέμεναν κλειστά για μήνεςΠαράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.


Επαναλειτουργούν εκδοτήρια εισιτηρίων, που είχαν κλείσει εδώ και μήνες, σε πολυσύχναστους σταθμούς του Μετρό, και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες, ώστε να μειωθούν οι μεγάλες ουρές που σχηματίζονται μπροστά στα μηχανήματα έκδοσης. Πρόκειται για τους σταθμούς Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης, όπου παρατηρείται υψηλή τουριστική κίνηση. 

Είναι μία σειρά από ενέργειες, με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Νίκο Αθανασόπουλο. 

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς. 

Επίσης, το υπουργείο έδωσε κατεύθυνση στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Σε ό,τι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. 

Ακόμα, το υπουργείο ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. 

Πηγή: Protagon.gr