Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πως ο ΟΑΣΑ χάνει επιπλέον έσοδα ... εκτός αυτά των ΄΄ τζαμπατζήδων ΄΄ [VIDEO]



Πέρασαν περίπου τρία χρόνια από την εγκατάσταση των μηχανημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΜΜΜ, όμως, η επιλογή «πολλαπλών επιβατών» όπου θα μπορούσαν δηλαδή περισσότεροι από ένας επιβάτες να ταξιδέψουν με ένα εισιτήριο, δεν λειτουργεί, έτσι ο ΟΑΣΑ χάνει επιπλέον έσοδα  ... επιμένει όμως στην είσοδο από την πρώτη πόρτα.


Αρκετοί δεν το γνωρίζουν, κι όμως τα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, έχουν την επιλογή των «πολλαπλών επιβατών» με σήμα τα ανθρωπάκια. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος με ένα εισιτήριο να επιλέξει να πάρει μαζί του άλλα οχτώ άτομα, έως εννέα συνολικά, καθώς η επιλογή υπάρχει, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί. Το σίγουρο είναι ότι για να υπάρχει, δεν θα είναι και ανεφάρμοστο! 

Κι όμως, ο ΟΑΣΑ χάνει επιπλέον έσοδα λόγω της μη λειτουργίας αυτής της επιλογής, ενώ παράλληλα έχει και μεγαλύτερο κόστος για αγορά εισιτηρίων, καθώς σπαταλούνται περισσότερα χάρτινα εισιτήρια. Μία τετραμελής οικογένεια, θα μπορούσε να ταξιδέψει με ένα εισιτήριο, ενώ τώρα χρειάζονται τέσσερα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο επιβάτης, δεν μπορούσε να εκδώσει εισιτήριο σε ΑΜΕΚ που βρίσκεται στην αφετηρία της λεωφ. γραμμής 122 στη Σαρωνίδα (λόγω βλάβης εδώ και αρκετό καιρό), είχε όμως ένα εισιτήριο το οποίο το επαναφόρτισε ώστε να επιλέξει να επικυρώσει 5 εισιτήρια που χρειάζονταν συνολικά με τους φίλους του.  

Προσπάθησαν με την επιλογή «πολλαπλών επιβατών» όπως βλέπετε και στο βίντεο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. 

Έτσι ο ΟΑΣΑ έχασε τέσσερα εισιτήρια, όχι από ΄΄ τζαμπατζήδες΄΄ αλλά από επιβάτες που ήθελαν να πληρώσουν ... αλλά δεν τους το επέτρεψε ο ίδιος ο ΟΑΣΑ, ο οποίος «κυνηγάει» όπως λέει, τα έσοδα με κάθε τρόπο, ιδίως όταν μέσω της Ο.ΣΥ, στέλνει κλήσεις σε απολογία σε οδηγούς γιατί δεν εφάρμοσαν το ανεφάρμοστο και πρόχειρο κατά τους εργαζόμενους, μέτρο της επιβίβασης από την πρώτη θύρα! Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο συγκοινωνιακός φορέας, δεν έχει προβλέψει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία (εκατομμυρίων ευρώ) που του δίνονται μέσω της τεχνολογίας, όπως και να πουλάει εισιτήρια σε περισσότερα σημεία, αλλά και να λύσει το πρόβλημα στα υπάρχοντα ΑΜΕΚ που δεν εκδίδουν εισιτήρια εδώ και αρκετό καιρό όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ 

Τέλος, να επισημάνουμε αυτά που λένε αρκετοί οδηγοί, άντε και τον βάλαμε από την πρώτη θύρα, τι να τον κάνουμε όταν ο ίδιος ο οργανισμός δεν εκδίδει εισιτήρια ; Να τον κατεβάσουμε ; αναρωτιούνται οι οδηγοί στα ΜΜΜ.