Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στο Αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών στο Ρέντη (O.ΣΥ)Επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών στο Ρέντη (O.ΣΥ) είχε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής & Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. Αναφέρθηκε σε σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, χωρίς ελλείμματα, που εξυπηρετούν τον πολίτη με φθηνό εισιτήριο.

Η κ. Γεννηματά ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΙΝ.ΑΛ - ΠΑ.ΣΟ.Κ αποτελούμενη από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη,  τους υποψήφιους βουλευτές  Πειραιά Δημήτρη Διαμαντίδη, Σταυρούλα Στεφανίδου και Αθανασία Θεοτοκάτου, τον γραμματέα συνδικαλιστικού Γιώργο Βασιλόπουλο, το Χρήστο Πρωτόπαππα και  τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με την πρόεδρο κ. Ζωή Γεωργίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.ΣΥ, κ. Γεώργιο Γλυκό.


Η κ. Φώφη Γεννηματά, δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες οδήγησε με την πελατειακή λογική του, σε αύξηση των εισιτηρίων, σε ταλαιπωρία των πολιτών.
Η αχαλίνωτη κυριαρχία της δεξιάς θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους εργαζόμενους και την επιχείρηση.
Το Κίνημα Αλλαγής εγγυάται σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, χωρίς ελλείμματα, που εξυπηρετούν τον πολίτη με φθηνό εισιτήριο και σέβονται τους εργαζόμενους σε αυτές».

Ακολουθεί απόσπασμα από τον χαιρετισμό στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο :

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε. Όπως το ΠΑΣΟΚ, έτσι και το Κίνημα Αλλαγής, ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας.

Όλα αυτά τα χρόνια,  Υπερασπιστήκαμε δικαιώματα, στηρίξαμε διεκδικήσεις.

Και το κυριότερο:

Δημιουργήσαμε μέτωπο αντίστασης στις πολιτικές απαξίωσης και εκχώρησης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε. Και τώρα , φεύγει.

Μας αφήνει όμως βαριά κληρονομιά:

Την εξοντωτική φορολογία, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς.

Γνωρίζετε πολύ καλά το «έργο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιάς στις συγκοινωνίες.

• Οδήγησαν σε μεγάλα ελλείμματα, που προκάλεσαν την αύξηση του εισιτηρίου. Ελλείμματα που σε τελική ανάλυση μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες των πολιτών.

• Διέλυσαν το συγκοινωνιακό έργο. Δεν έγινε καμία ανανέωση του «στόλου».

Παρέλαβαν 2.023 λεωφορεία και παραδίδουν 1.657.

Ούτε κουβέντα βέβαια για εξυπηρέτηση των πολιτών και «ποιοτική μεταφορά».

Κατάντησαν τις αστικές συγκοινωνίες σχεδόν…..υπεραστικές.

Τώρα παραμονές εκλογών, έσπευσε η Κυβέρνηση να ανακοινώσει διαγωνισμό, για αγορά λεωφορείων. Ξέχασε όμως… μια λεπτομέρεια.

Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αγορά τους.

• Γελοιοποιήθηκαν δημιουργώντας χάος και απίστευτες ουρές με τον τρόπο που πήγαν να χειρισθούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν.

• Δεν έκαναν καμία πρόσληψη τακτικού προσωπικού από το 2015 έως σήμερα. Αντίθετα, άδειασαν την εταιρεία με μετατάξεις από στελέχη τεχνικά και διοικητικά, αλλά και προσωπικό κίνησης. Και εξάντλησαν τον σχεδιασμό τους στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις.

Και το χειρότερο: ενέταξαν και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο, προετοιμάζοντας προφανώς την εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό βέβαια από μια Κυβέρνηση που με τις πράξεις της ζημίωσε με 200 δις την χώρα, έκανε παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, συμπεριφέρθηκε ακόμη και στις κρίσεις με τις φωτιές με κυνισμό, αλαζονεία, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

Ακόμη και την τελευταία μέρα στη Βουλή, έδειξαν το πρόσωπό τους.

Δεν είναι μόνο τα ταπεινωτικά ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις φίλων και συγγενών.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας ακύρωνε την δική του διάταξη για την μείωση του αφορολόγητου, ακύρωνε, καταργούσε ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους στον φόρο εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης.

Αυτοί ακυρώνουν τα θετικά μέτρα, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας.

Φίλες και φίλοι,

Έστρωσαν τον δρόμο για την Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Όλα κανονισμένα από την …πρώτη φορά Αριστερά, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών.

Εσείς καλύτερα από τον καθένα ,γνωρίζετε τι έχει προσφέρει η παράταξή μας στο χώρο σας στο παρελθόν. Τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να αποκαταστήσει τους εργαζόμενους της τότε ΕΑΣ.

Εσείς γνωρίζετε ότι και πριν λίγα χρόνια οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν Δημόσιες συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο με λειτουργικό πλεόνασμα, φθηνό εισιτήριο και αξιοπρεπείς συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.

Θέλω λοιπόν και σήμερα να δεσμευτώ ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για Συγκοινωνίες:

•  με επιχειρήσεις δημόσιες(όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης), αλλά χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο. Με συνεργασίες με την Αυτοδιοίκηση. συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο, που εξυπηρετούν τον πολίτη και σέβονται τους εργαζομένους...»

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο σύνδεσμο