Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η απεργία στη ΔΕΠΑ ακινητοποιεί δεκάδες λεωφορεία της ΟΣΥ



Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό καθώς ένα μεγάλο μέρος του στόλου της ΟΣΥ ακινητοποιείται λόγω της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ  - Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. 

Σύμφωνα με το movenews.gr ταλαιπωρία περιμένει σήμερα και αύριο Παρασκευή (23 και 24 ΜαΪου 2019) το επιβατικό κοινό των λεωφορείων καθώς η απεργία εργαζομένων στην ΔΕΠΑ –η οποία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή-  δεν επιτρέπει τον ανεφοδιασμό των λεωφορείων φυσικού αερίου με αποτέλεσμα δυο από τα μεγαλύτερα αμαξοστάσια που εξυπηρετούν δεκάδες περιοχές της Αττικής  να μην μπορούν να εκτελέσουν το καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων.

Η διοίκηση της ΟΣΥ αναγκάστηκε το πρωι να ανεφοδιάσει σε πρατηρια περίπου 20 λεωφορεία χωρίς ωστόσο να εξιμαλύνεται πλήρως η κατάσταση καθως συνολικά και από τα δύο αμαξοστάσια λείπουν περίπου 80 λεωφορεία.

Σε περιοχές όπως η Πετρούπολη, το Ίλιον, το Καματερό, το Μαρούσι, τα Ανω Λιόσια αλλά και άλλους δήμους θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια καθώς τα αμαξοστάσια των Άνω Λιοσίων και της Ανθούσας θα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης λεωφορείων.

Το μεγαλύτερο προβλήματα εντοπίζεται στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων που δεν διαθέτει κανένα λεωφορείο πετρελαίου και έχει στο σύνολό του 155 λεωφορεία φυσικού αερίου.

Προκειμένου να γίνουν  κάποια  δρομολόγια έχουν ζητηθεί  90 λεωφορεία πετρελαίου από άλλα αμαξοστάσια  (24 από τον Πειραιά, 10 από το Βοτανικό κ.λπ.), κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα και στα άλλα αμαξοστάσια. Ωστόσο αυτό το αμαξοστάσιο διαθέτει μια μικρή δεξαμενή πετρελαίου και δεν μπορεί να ανεφοδιάσει όλα αυτά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα οπότε θα υπάρξουν προβλήματα και στον ανεφοδιασμό των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων. Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα είναι που θα φιλοξενηθούν τα νέα λεωφορεία καθώς μέσα στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων θα βρίσκονται και τα περίπου 200 λεωφορεία φυσικού αερίου που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λόγω έλλειψης καύσιμου. Για το λόγο αυτό οι οδηγοί το πρωι μετέφεραν περίπου 20 λεωφορεία σε πρατήρια της περιοχής και «γέμισαν» με φυσικό αέριο, χωρίς ωστόσο να εξομαλύνουν την κατάσταση.


Προβλήματα παρουσιάζονται και στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας το οποίο αν και έχει 70 λεωφορεία πετρελαίου, προκειμένου  να εκτελέσει το ημερήσιο πρόγραμμά του δανείστηκε και αυτό 35 λεωφορεία από άλλα αμαξοστάσια για να καλύψει το «κενό» των 63 οχημάτων φυσικού αεριού.

Ωστόσο προβλήματα θα αντιμετωπίσουν στο σύνολό τους όλα τα αμαξοστάσια τα οποία αναγκάζονται να παραχωρήσουν λεωφορεία σε Άνω Λιόσια και Ανθούσα με αποτέλεσμα σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε βλάβη θα αναγκάζονται να ακυρώνουν δρομολόγια.

«Γίνεται από χθες το βράδυ πρσπάθεια εξομάλυνσης με τον αναεφοδιασμό κάποιων λεωφορειίων σε ιδιωτικό πρατήριο. Ωστόσο θα υπάρχουν ελλείψεις σε λεωφορεία σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.  θα γίνει τέτοια διαχείριση ώστε να υπάρχει παντού συγκοινωνία όμως δεν θα αποφευχθούν κάποιες καθυστερήσεις» αναφέρει μιλώντας στο movenews.gr το μέλος του Δ. Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Φώτη Νικολακόπουλο.

Την ίδια στιγμή το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ  με Δελτίο Τύπου δηλώνει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ.