Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δέκα μήνες φυλάκισης σε επιβάτη για επίθεση σε οδηγό λεωφορείου



Δέκα μήνες φυλάκισης σε επιβάτη που χτύπησε χωρίς λόγο οδηγό λεωφορείου ενώ οδηγούσε. Το δικαστήριο έκρινε την πράξη αυτή ως σημαντική απειλή για το δημόσιο συμφέρον, όχι μόνο για τους επιβάτες που επέβαιναν στο λεωφορείο, αλλά και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου που θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί κάτι κακό. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του nordbayern.de τον Φεβρουάριο του 2019, εντελώς από το πουθενά και χωρίς λόγο ένας μεθυσμένος επιβάτης στο Erlangen χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο έναν οδηγό λεωφορείου την ώρα που οδηγούσε. Ο οδηγός ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια για την πράξη αυτή. Το περιστατικό θεωρείται από το Δικαστήριο ως "ιδιαίτερο δημόσιο συμφέρον", διότι η επίθεση σε οδηγό λεωφορείου είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σημαντική απειλή όχι μόνο για τους επιβάτες, αλλά και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου που θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί κάτι κακό, καθώς σύμφωνα με τον οδηγό κατά τη στιγμή της πράξης το λεωφορείο κινούνταν με 30-40 χιλιόμετρα την ώρα. Ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε να φέρει το όχημα σε μια γρήγορη και ασφαλή στάση, ενώ ένας επιβάτης βοήθησε τον οδηγό και έσυρε τον επιτιθέμενο στην πόρτα. 

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε με περίπου 1,9 Promille Alkohol (ποσοστό επί τοις χιλίοις) κατά τη στιγμή του εγκλήματος, δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα λόγω του αλκοόλ, αλλά αντιφάσκει στην ιστορία σε οποιοδήποτε σημείο. Αντίθετα, είναι γενικά πολύ στενοχωρημένος. 

Από την επίθεση που δέχτηκε ο οδηγός, υπέστη πληγές και είχε δυσφορία στην περιοχή του λαιμού, ενώ ισχυρίζεται ότι αντιμετώπιζε ζάλη και πονοκεφάλους για αρκετές ημέρες μετά το περιστατικό. Πήρε άδεια από την  εργασία του για 40 ημέρες και έκανε φυσικοθεραπεία. 

Το γεγονός ότι η επίθεση προκλήθηκε αδικαιολόγητα συμβάλλει σημαντικά στον καθορισμό της ποινής, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε μια ποινή με αναστολή, επειδή είναι η δεύτερη φορά στο δικαστήριο για επίθεση, και είχε ήδη από την προηγούμενη φορά μια ποινή φυλάκισης με αναστολή, αυτή τη φορά εκδόθηκε ποινή πλήρους φυλάκισης. 

«Εδώ χτυπούν και φεύγουν ανενόχλητοι»