Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Κ. Μπακογιάννης : Mε τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας πολύ καλός -  εναλλακτικός της χρήσης αυτοκινήτου - τρόπος μετακίνησης στην πόλη. Στρατηγική μας είναι να συμβάλουμε για να ενισχυθούν και να βελτιωθούν με κάθε δυνατό τρόπο».


Αυτό το μήνυμα , έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος συναντήθηκε στην καρδιά της Αθήνας,  με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.


Στην αφετηρία της οδού Ζήνωνος μαζί με τους εργαζόμενους επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της γραμμής 051. O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στη διάρκεια της διαδρομής άκουσε να του περιγράφουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο μέσα στην πόλη. Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα είναι από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων, όπως οι εργαζόμενοι του επισήμαναν. «Ο Δήμος μπορεί σε μεγάλο βαθμό, με παρεμβάσεις αλλά και με την Δημοτική Αστυνομία,  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Καθένας παρκάρει όπου θέλει. Εμπόδια παντού. Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν  μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολωνάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εξασφαλίσει ο Δήμος να υπάρχουν στις αφετηρίες  των λεωφορείων στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως, για παράδειγμα , να τοποθετήσει τουαλέτες ενώ συζήτησαν και για το ζήτημα της ασφάλειας καθώς του είπαν ότι σε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. «Εμείς προτείνουμε τη σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστικής, γερανούς, όλους», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος τους μίλησε και για τον σχεδιασμό του για την ενίσχυση του φωτισμού στα σκοτεινά σημεία της πόλης.

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επικοινωνία του με τους ανθρώπους των αστικών συγκοινωνιών της πόλης θα είναι τακτική στο μέλλον.