Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ενδιαφέρον της BYD και της «Π. Πετρόπουλος» για τους διαγωνισμούς λεωφορείων του υπουργείου Μεταφορών και του ΟΑΣΑ


Στους διαγωνισμούς του υπουργείου Μεταφορών και του ΟΑΣΑ για την προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει η BYD, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η “Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ”.


Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του ηλεκτρικού λεωφορείου της BYD, στο Ζάππειο Μέγαρο, o διευθυντής Πωλήσεων Φορτηγών και Λεωφορείων της “Π. Πετρόπουλος”, Πέτρος Πλακάκης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της BYD για τους δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Π. Πετρόπουλος», το λεωφορείο της BYD αποτελεί ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών, από τους οποίους οι 22 είναι καθήμενοι.

“Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο επικερδή από τα υπόλοιπα, καθώς η συντήρηση τους είναι πιο φθηνή και πιο χαμηλή από τη συντήρηση της μηχανής καύσης και επιπλέον το κόστος του ηλεκτρισμού και των επαναφορτίσεων είναι πολύ πιο χαμηλό από το κόστος του πετρελαίου”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της BYD Europe, Χαβιέρ Κόντιτζοχ.

Σημειώνεται ότι, το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Μεταφορών θα προκηρύξει διαγωνισμό για 750 λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ο ΟΑΣΑ για 92 λεωφορεία στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ