Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Τραυματισμός οδηγού και επιβατών από το απαράδεκτο «πασχαλινό έθιμο» στον Αγ. Στέφανο - Κινδύνεψαν ζωές



Από ένα βλακώδες και απαράδεκτο «πασχαλινό έθιμο» για το οποίο οι αρμόδιοι φορείς εδώ και χρόνια «κλείνουν το μάτι» χθες το βράδυ στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, όταν «άγνωστοι» όπως και κάθε χρόνο πέταξαν αυγά, πέτρες και κροτίδες σε διερχόμενο λεωφορείο της λεωφ. γραμμής 509 με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει πάνω σε δέντρο.


Στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» διακομίστηκε ο οδηγός λεωφορείου της λεωφ. γραμμής 509 «ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΥΟΝΕΡΙ» χθες το βράδυ όταν σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ζηρίνειο προς Κρυονέρι επί της οδού Κοίμησης Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο, άτομα νεαρής ηλικίας πέταξαν αυγά και πέτρα στο διερχόμενο λεωφορείο με επιβάτες για το «πασχαλινό τους έθιμο» όπως το λένε και κάνουν κάθε χρόνο ανενόχλητοι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού στο κεφάλι, που είχε ως συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει σε ένα δέντρο. Πληροφορίες λένε και για τραυματισμό επιβατών, ενώ το λεωφορείο έχει υποστεί αρκετές υλικές ζημιές.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ όπως και κάθε χρόνο με έγγραφό του είχε προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς Δήμο Διονύσου, Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Στεφάνου όπως και ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ότι αν συμβεί το παραμικρό θα τροποποιήσει την λεωφορειακή γραμμή -  δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόληψη.

Με απόφασή του Συνδικάτου ήδη από σήμερα η λεωφορειακή γραμμή 509 θα τροποποιηθεί από τις 18:00 το απόγευμα έως την λήξη των δρομολογίων για κάθε ημέρα μέχρι νεωτέρας.

Μετά το συμβάν ο Δήμος Διονύσου δημοσίευσε στη σελίδα του Δήμου στο facebook το παρακάτω :  

Δήμος Διονύσου

«Επικίνδυνες συμπεριφορές ανηλίκων

Δυστυχώς και φέτος, ως κακόγουστο «πασχαλινό έθιμο», ομάδες ανεγκέφαλων νεαρών στις περιοχές του Κρυονερίου και του Αγ. Στεφάνου έριχναν αυγά και κροτίδες στα λεωφορεία της γραμμής 509. Αποτέλεσμα των ιδιαίτερα επικίνδυνων και παράνομων ενεργειών ήταν, χθες, οδηγός λεωφορείου να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει σε δένδρο με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του ιδίου (νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός») και τον ελαφρύ τραυματισμό επιβατών. Ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις και το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου διενεργεί ανακρίσεις.

Λόγω του ατυχήματος, επίκειται μάλιστα απόφαση του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΑ για διακοπή των δρομολογίων της γραμμής 509 κατά την πασχαλινή περίοδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών του δήμου.

Είναι ντροπή να θεωρείται «έθιμο» το να πηγαίνει κάποιος άνθρωπος στη δουλειά του και να καταλήγει νοσηλευόμενος. Ο Δήμος Διονύσου καλεί τους γονείς των ανηλίκων να επιμεληθούν αυστηρά της συμπεριφοράς των παιδιών τους και να μην την ενθαρρύνουν καθώς και τους πολίτες να απομονώσουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες που ενέχουν τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια όλων».

Παρόλα αυτά η ζημιά έγινε και θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, αναμένουμε τις ενέργειες της πολιτείας για τα συνεχής περιστατικά των επιθέσεων σε οδηγούς και σε λεωφορεία, μήπως τελικά σκεφτεί κάποιος ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά πρέπει να αντιμετωπιστούν με τις αυστηρότερες ποινές καθώς πρόκειται για ανθρώπινες ζωές !