Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Το σχέδιο του ΟΑΣΑ για να μην μπαίνουν με ένα εισιτήριο «δύο - δύο» σε μετρό και ηλεκτρικόΠροσπάθεια για να μειωθεί ο χρόνος που μένουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου σε μετρό και ηλεκτρικό με σκοπό να μειωθεί η λαθρεπιβίβαση, κάνει ο ΟΑΣΑ. Ήδη, οι ηλεκτρονικές πύλες στους σταθμούς Σύνταγμα, Συγγρού, Φιξ και Νεραντζιώτισσα παραμένουν λιγότερο χρόνο ανοιχτές.


Στους σταθμούς αυτούς οι πύλες κλείνουν μετά από πέντε δευτερόλεπτα πλέον και όχι μετά από οκτώ όπως ισχύει στους υπόλοιπους. 

Ο νέος χρόνος απόκρισης των πυλών σε συνδυασμό με την αύξηση των ελέγχων κομίστρου, η οποία αγγίζει το 300% τους τελευταίους δύο μήνες σε σχέση με τον Ιανουάριο, αναμένεται να αποδειχθούν χρήσιμα εργαλεία στη μάχη για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης.

Οι αυξημένοι έλεγχοι εισιτηρίων, οι οποίο ανέρχονται σε περίπου 15.000 την ημέρα με στόχο σταδιακά να φτάσουν τις 25.000, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα από την ακύρωση εισιτηρίων τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου ανήλθαν σε 15,6 εκατομμύρια ευρώ.