Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Πάνω από ένα χρόνο εκτός δικτύου των λεωφ. γραμμών 2 «έξυπνες στάσεις» του ΟΑΣΑ στον Πειραιά



Τα έργα του Τραμ τελείωσαν και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια, σε λίγο θα ξεκινήσουν και τα τακτικά δρομολόγια και οι «έξυπνες στάσεις» του ΟΑΣΑ επί της Γρ. Λαμπράκη, παραμένουν ακόμα στο αρχικό τους σημείο μακρυά από τις νέες στάσεις των λεωφορειακών γραμμών.


Πρόκειται για τις «έξυπνες στάσεις» της τηλεματικής με την ονομασία «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» & «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», μπορεί να είναι «έξυπνες» αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποια βοήθεια για να μετακινηθούν στα σημεία που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, όπως επίσης δεν μπορούν να μιλήσουν ώστε να πουν στους αρμόδιους φορείς ότι στα σημεία που βρίσκονται δεν είναι πλέον χρήσιμες.

Οι παραπάνω «έξυπνες στάσεις» τηλεματικής, είχαν τοποθετηθεί αρχικά στο πεζοδρόμιο της δεξιάς λωρίδας επί της Γρ. Λαμπράκη ακριβώς στα σημεία που υπήρχαν οι καθορισμένες από τον ΟΑΣΑ στάσεις των λεωφορείων. Κατόπιν ξεκίνησαν τα έργα του Τραμ και στη δεξιά λωρίδα τοποθετήθηκαν οι γραμμές του. Παρόλο που οι στάσεις των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τον Πειραιά όπως 040, Α1, Β1 κτλ.  από την εκκίνηση των έργων μετακινήθηκαν σε άλλα σημεία, οι  «έξυπνες στάσεις» τηλεματικής παραμένουν πάνω από ένα χρόνο στα αρχικά σημεία τοποθέτησης, χωρίς να εξυπηρετούν τον αρχικό τους σκοπό, δηλαδή την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, καθώς είναι σε μακρινή απόσταση από τις νέες στάσεις.