Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Χειροπέδες σε πορτοφολά στη λεωφ. γραμμή 040 Πειραιάς - Σύνταγμα



Στη σύλληψη ενός πορτοφολά προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το πρωί εντός του λεωφορείου στη λεωφ. γραμμής 040 Πειραιάς  - Σύνταγμα. 


Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί περίπου στις 11:00 όταν ένας ηλικιωμένος επιβάτης έπιασε τον πορτοφολά επ' αυτοφώρω τη στιγμή που είχε βάλει το χέρι του στη τσέπη από το μπουφάν του για να του πάρει το πορτοφόλι.

Το λεωφορείο της γραμμής ήταν εν κινήσει και γεμάτο με επιβάτες επί της οδού Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα με κατεύθυνση προς Σύνταγμα, ο ηλικιωμένος κύριος άρχισε να φωνάζει στον πορτοφολά όταν του έπιασε το χέρι μέσα στο μπουφάν, επικράτησε ένας μικρός πανικός, αφού αρκετοί επιβάτες κατευθύνθηκαν προς τον δράστη να τον ακινητοποιήσουν. Κατόπιν, μετά τη καταγγελία του επιβάτη ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία ενώ παράλληλα ακινητοποίησε το όχημα σύμφωνα με την εντολή της αστυνομίας.  Χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας, σε μόλις λίγα λεπτά, λιγότερο από δέκα, ένα περιπολικό και μηχανές της ομάδας Δίας κατέφθασαν στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη του πορτοφολά, αλβανικής καταγωγής σύμφωνα με μαρτυρίες. Άμεσα του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα, μαζί με τον επιβάτη που κατήγγειλε το συμβάν.

Όλοι οι επιβάτες βοήθησαν στη σύλληψη αφού επέδειξαν αρκετή υπομονή κατά την διάρκεια της ακινητοποίησης του οχήματος και έδωσαν συγχαρητήρια στον οδηγό του λεωφορείου για την επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξε  ...