Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ε.Σ.Σ.Ε : Ορισμός νέας ημερομηνίας τον Ιανουάριο από την Διοίκηση της Ο.ΣΥ - «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει ...»



Σίριαλ κατάντησε η υπογραφή της ΕΣΣΕ στην Ο.ΣΥ καθώς η Διοίκηση φέρεται να μην έχει καμία πρόταση. Παρόλα αυτά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ κ. Γλυκός καλεί σε συναντήσεις τους εργαζόμενους και τις ακυρώνει ...


Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία της Ο.ΣΥ ο κ. Γλυκός τους έχει καλέσει αρκετές φορές σε συνάντηση αλλά είτε δεν βρίσκεται εκεί, είτε βρίσκει δικαιολογίες ότι η αρμόδια επιτροπή για υπογραφή ΕΣΣΕ είναι σε άδεια ... παράλληλα τα σωματεία με επιστολή τους ενημερώνουν ότι η διαπραγμάτευση και υπογραφή της ΕΣΣΕ γίνεται με την Διοίκηση της εταιρίας και όχι με το προσωπικό της.

Το σίριαλ ξεκίνησε με την προηγούμενη Διοίκηση του κ. Αναγνωστόπουλου, όπου είχαν φτάσει σχεδόν τα 11 προτεινόμενα σχέδια ΕΣΣΕ από τα οποία το ένα αναιρούσε το άλλο, μέχρι και το Υπουργείο Μεταφορών πρότεινε σχέδιο διαπραγμάτευσης το οποίο στην ουσία αναίρεσε όλα τα προηγούμενα και δεν βρέθηκε λύση.

Με την νέα Διοίκηση του κ. Γλυκού, το σίριαλ συνεχίζεται, όπως επικαλείται ο κ. Γλυκός με έγγραφό του, η συνάντηση  για τις 28/12/2018 είναι ανέφικτη καθώς υπάρχουν προγραμματισμένες άδειες προσωπικού, παρόλο που είχε συμφωνήσει να γίνει συνάντηση όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παράλληλα προτείνει νέα ημερομηνία στις 9 , 16 ή 23 Ιανουαρίου του 2019. 

Ο κ. Γλυκός, απ΄ότι φαίνεται ή δεν θυμάται τι γράφει στις ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους, ή τις γράφουν άλλοι και δεν τον ενημερώνουν, να θυμίσουμε ότι με ανακοίνωσή του στις 24/10/2018 ενημέρωνε τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα τους ευχαριστούσε για την υπομονή τους, ότι οι μη μισθολογικές παροχές θα πληρωθούν έως τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς από το 2019 θα χρειαστεί η κατάρτιση νέας ΣΣΕ η οποία αποτελεί υποχρέωση τόσο της Διοίκησης, όσο και των αντιπροσωπευτικών σωματείων των εργαζομένων, ενώ συμπληρώνει, για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στις μη μισθολογικές παροχές του 2019, θα πρέπει να υπογραφεί νέα ΣΣΕ όσο το συντομότερο δυνατόν  ώστε οι παροχές του 2019 να τεθούν υπό έγκριση στα αρμόδια υπουργεία αρχές του χρόνου.

Συνεπώς βλέπουμε ότι ο κ. Γλυκός, αποφεύγει με δική του ευθύνη την υπογραφή της ΕΣΣΕ και σίγουρα θα είναι δική του η ευθύνη αν δεν πληρωθούν οι μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους το 2019... θα ευχαριστήσει εκ νέου για την υπομονή τους τους εργαζόμενους ;

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει ...»