Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Αφαντα» τα λεωφορεία: Στα αμαξοστάσια έμειναν τα τρία στα τέσσεραΠερίπου 500 από τα 950 λεωφορεία βγήκαν το πρωί μετά τη λήξη της στάσης εργασίας από τα αμαξοστάσια - Στην απογευματινή βάρδια κινούνται περίπου 250 και θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά ώστε στις 9 να είναι όλα πίσω στα αμαξοστάσια.


Περίπου τα μισά από τα 950 λεωφορεία που δρομολογούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής βγήκαν σήμερα από τα αμαξοστάσια: Οι περισσότεροι οδηγοί, αντί για στάση εργασίας που είχε εξαγγελθεί προχώρησαν και αυτοί σε απεργία. 

Σύμφωνα με όσα είχαν εξαγγελθεί τα λεωφορεία θα έκαναν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Ομως, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, μετά τις εννέα το πρωί δρομολόγια άρχισαν να κάνουν περίπου πεντακόσια από τα 950 λεωφορεία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ακόμη πιο αραιά δρομολόγια και τεράστια ταλαιπωρία του κοινού που εκτός από τη αναμονή, μετακινούνται ως «σαρδέλες». 

Όπως εκτιμάται, όμως, η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο στην απογευματινή βάρδια, αφού από τα αμαξοστάσια την τελευταία ώρα έχουν βγει λιγότερα από 250 λεωφορεία, τα οποία μάλιστα θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται, ώστε στις εννέα που αρχίζει η εξαγγελθείσα στάση εργασίας να είναι όλα στα αμαξοστάσια.