Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στα χέρια των Ρήγα και Πιτσιόρλα το μέλλον της ΕΛΒΟ



Η εκτίμηση των εργαζομένων είναι ότι η ιδιωτικοποίηση παραμένει το πρώτο πλάνο της κυβέρνησης για την ΕΛΒΟ. Ωστόσο, οι ίδιοι δηλώνουν απογοητευμένοι.


Αύριο Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η κυβέρνηση τα χαρτιά της για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείου του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ενημερώθηκε ότι στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης θα τους συναντήσει στο Πεντάγωνο για να τους ενημερώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως φαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης το θέμα της ΕΛΒΟ έχουν αναλάβει ο κ. Ρήγας σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα. Η εκτίμηση των εργαζομένων είναι ότι η ιδιωτικοποίηση παραμένει το πρώτο πλάνο της κυβέρνησης για την ΕΛΒΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες γι’ αυτό το λόγο ο κ. Πιστσιόρλας πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα νέες επαφές με τους κατά καιρούς ενδιαφερόμενους για την ΕΛΒΟ (Γερμανούς, Νοτιοαφρικανούς, Ουκρανούς κ.λπ.), ώστε να αναθερμάνει τη διαδικασία, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τη συνάντηση τους στο υπουργείο Άμυνας θα επισκεφθούν και πάλι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσανατολίζονται να ζητήσουν να ενεργοποιηθεί η διαδικασία των μετατάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τις ειδικότητές τους. Κι αυτό διότι στην πραγματικότητα νιώθουν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι χρόνια τώρα όλες οι πολιτικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την τύχη της ΕΛΒΟ παραμένουν χωρίς αντίκρισμα, ενώ το ταμείο της εταιρείας –σύμφωνα με τον εκκαθαριστή- αντέχει μέχρι τον Φεβρουάριο.