Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πώς λόγω έλλειψης οδηγών και λεωφορείων τροποποιείται το πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΑ



Σωρεία παραπόνων δέχονται καθημερινά οι οδηγοί λεωφορείων για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια και τις καθυστερήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ. Το ''ποίημα'' προς τους οδηγούς « ... το φάγατε το δρομολόγιο» δεν λέει να σταματήσει, αφού ο ΟΑΣΑ δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει το επιβατικό κοινό για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια.


Μιας και οι οδηγοί γινόμαστε δέκτες των παραπόνων από το επιβατικό κοινό, θα πρέπει να προασπίσουμε τον εαυτό μας, δείχνοντας, πως το πρόγραμμα του ΟΑΣΑ τροποποιείται λόγω της έλλειψης λεωφορείων και προσωπικού από τον σταθμάρχη υπηρεσίας και το «οι οδηγοί εκτελούν τα δρομολόγια όποτε θέλουν» δεν ευσταθεί.

Παίρνουμε ως παράδειγμα την λεωφορειακή γραμμή 550 «Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΚΗΦΙΣΙΑ» που δείχνουμε ότι μόνο σε μία βάρδια έχουν τροποποιηθεί τρία δρομολόγια, των 9:10, των 10:40 και των 12:00.





Όπως βλέπετε το δρομολόγιο των 9:10 γίνεται νωρίτερα στις 9:05, των 10:40 γίνεται επίσης νωρίτερα στις 10:35 και των 12:00 γίνεται αργότερα στις 12:05. Η τροποποίηση των 5 λεπτών έχει ως αποτέλεσμα το πρόγραμμα που δίνεται στους οδηγούς να μην συμβαδίζει με το πρόγραμμα που βλέπει ο επιβάτης στο site του ΟΑΣΑ και οι επιβάτες να ζητούν εξηγήσεις από τους οδηγούς, οι οποίοι φυσικά και δεν γίνονται πιστευτοί !

Η τροποποίηση αυτή γίνεται  από τον σταθμάρχη υπηρεσίας διότι λείπει το προηγούμενο δρομολόγιο, ώστε να μοιραστεί ο χρόνος αναμονής του επιβατικού κοινού στη στάση π.χ. σε συχνότητα δρομολογίων κάθε 15 λεπτών, να γίνει κάθε 20 λεπτά.  

Έτσι λόγω της έλλειψης οχημάτων αλλά και οδηγών τα δρομολόγια τροποποιούνται καθημερινά σχεδόν σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές, με αποτέλεσμα την πολύωρη αναμονή των επιβατών στις στάσεις αλλά και την εξάντληση των οδηγών καθώς μειώνεται ο χρόνος διαδρομής του κάθε δρομολογίου με αποτέλεσμα να οδηγεί συνεχόμενα για αρκετές ώρες κάνοντας ουσιαστικά κυκλικά δρομολόγια. 

Η κατάσταση φυσικά πάει να ξεφύγει, καθώς τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι παραβιάζεται και ο χρόνος της διαδρομής στο τελευταίο δρομολόγιο κατά το σχόλασμα του οδηγού, με λίγα λόγια παραβιάζεται το οχτάωρο και χωρίς ενημέρωση, σήμερα 5 λεπτά αύριο 10 και ούτω καθεξής ...

Ενημερώνουμε :  η ασφάλεια του οδηγού διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και οι καθημερινοί διαπληκτισμοί αλλά και η εξάντληση των οδηγών, σταδιακά, σίγουρα δεν θα φέρουν καλά αποτελέσματα !!!

 Citybusdrivers