Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑΣΥ : Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων, με τακτικές που υιοθετούν απολυταρχικά καθεστώτα ...Με αφορμή την πρόσφατη στάση εργασίας στο μετρό στις 19/10/2018 η οποία κηρύχτηκε παράνομη, τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ εξέδωσαν ανακοίνωση που ασκούν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο που αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και των δημόσιων μεταφορών


Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι: Η κυβερνητική προσπάθεια να κηρυχτεί παράνομη η στάση εργασίας, που είχε αποφασιστεί να γίνει, την περασμένη Παρασκευή 19/10/2018, στις Γραμμές 2 και 3, διαλύει και τα τελευταία προσχήματα φιλεργατικής πολιτικής και «ευαισθησίας», βάζει οριστικό τέλος στο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα».

Αυτή η πολιτική παίρνει, μάλιστα, διαστάσεις ανοιχτής πρόκλησης απέναντι στους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ, καθώς οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί και αποτελούσαν την κλιμάκωση αγωνιστικών δράσεων, δεν γίνονταν με κάποια συντεχνιακά αιτήματα, αλλά αφορούσαν την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση απαξιώνει συνειδητά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, αρνούμενη τον διάλογο για την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων καθώς επίσης και την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

Αντί του διαλόγου η κυβέρνηση επιλέγει να καταναλώνεται σε μάταιες προσπάθειες, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων, με προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων, με τακτικές που υιοθετούν απολυταρχικά καθεστώτα, με συστηματικές ανακολουθίες και λασπολογίες.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τα Σωματεία επισημαίνουν ότι : 

Οι εργαζόμενοι, πρέπει να θυμούνται, ότι οι  σημερινοί κυβερνώντες ήταν αυτοί που:

➢ Επένδυσαν πολιτικά με το λόγο τους και την παρουσία τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου του 2013. 
➢ Είχαν στην προμετωπίδα των αιτημάτων τους, την αποκατάσταση των αδικιών, που έχει υποστεί, από τα μνημόνια, η εργατική τάξη.
➢ Επεδίωξαν να αναζητήσουν ψήφους, εμφανίζοντας τις εργατικές διεκδικήσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής τους.

Τώρα, πια, οι μάσκες έπεσαν! Η κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού, της υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων και αγώνων, της διάλυσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, έχει αποκαλυφθεί!

Τέλος γίνεται αναφορά στην συνέχιση του αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων :

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, ενωτικά:
➢ Για προσλήψεις προσωπικού και τη προμήθεια των αναγκαίων υλικών συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων και μέσων ατομικής προστασίας.
➢ Για ασφαλείς, δημόσιες μεταφορές με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Δείτε την ανακοίνωση στον ακόλουθο σύνδεσμο