Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Στην Ελλάδα το "Pendolino", το πρώτο Ιταλικό τρένο υψηλών ταχυτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕΜία ημέρα από το αναμενόμενο έφτασε στη χώρα μας τελικά το Pendolino, το πρώτο Ιταλικό τρένο υψηλών ταχυτήτων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το τρένο της υπηρεσίας "Αργυρό Βέλος", πέρασε σε Ελληνικό έδαφος και λίγες ώρες αργότερα έφτασε στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης συνοδεία Ελλήνων μηχανοδηγών και κάποιων εργαζομένων από την ΕΕΣΣΤΥ.

Μάλιστα δημοσιεύθηκε και ένα βίντεο που δείχνει το τρένο να το κινεί μία από τις ηλεκτρομηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοτελές τρένο (και όχι βαγόνια που έλκονται από ξεχωριστές ηλεκτρομηχανές ή ντιζελομηχανές) υψηλών ταχυτήτων πατάει στις ράγες του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Το ETR485 μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες μέχρι και 250χλμ/ώρα. Το τρένο θα ξεκινήσει δοκιμές στις 4 Σεπτεμβρίου και στις 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί επισήμως κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης σημείωσε ότι το "νέο" Ιταλικό τρένο θα ενταχθεί στα δρομολόγια το πρώτο τρίμηνο του 2019 ενώ προανήγγειλε την έλευση ακόμα πιο γρήγορων τρένων, της υπηρεσίας "Κόκκινο Βέλος" που πιάνουν μέχρι 300χλμ/ώρα, στα επόμενα 3-5 χρόνια.