Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νέα φωτιά σε λεωφορείο της Ο.ΣΥ στη Νίκαια, ευτυχώς δίχως επιβάτες !


 Φωτογραφία: ANT1

Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο της Ο.ΣΥ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια. Ευτυχώς δεν επέβαιναν επιβάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί πριν τις 07:00. Το λεωφορείο κινούνταν με κατεύθυνση από το Α/Σ του Πειραιά προς την Αφετηρία της λεωφ. γραμμής 824 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ) για να ξεκινήσει την βάρδια, όταν ο κινητήρας του λεωφορείου έσβησε λίγο πριν το φανάρι στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Γρηγορίου Λαμπράκη. Ο οδηγός αντελήφθη ότι κάτι δεν πάει καλά, κινήθηκε προς το πίσω μέρος του λεωφορείου όπου διαπίστωσε την φωτιά. Αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία  όπου έφτασαν 2 οχήματα με έξι πυροσβέστες και κατέσβησαν την φωτιά.

Αρκετά είναι τα περιστατικά με φωτιές αλλά και σοβαρές βλάβες σε λεωφορεία της Ο.ΣΥ που έχουν προκληθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την έλλειψη ανταλλακτικών και κακή συντήρηση.

Να διευκρινίσουμε επειδή γράφτηκε «για επιβάτες που πρόλαβαν να αποβιβαστούν», ότι το λεωφορείο ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και δεν επέβαιναν επιβάτες, μικρή σημασία έχει όμως αυτό, καθώς θα μπορούσε να είχε επιβάτες, ή να το πούμε καλύτερα, πήγαινε για να μεταφέρει επιβάτες.

Να υπενθυμίσουμε επίσης στους συναδέλφους οδηγούς ότι σε τυχόν παρόμοιο περιστατικό, όταν ο οδηγός διαπιστώσει καπνούς στον κινητήρα, ποτέ δεν ανοίγει το καπό γιατί το οξυγόνο βοηθάει να επεκταθεί η φωτιά πολύ γρήγορα, με τον πυροσβεστήρα από κάτω ή πλάγια στον κινητήρα κάνει κατάσβεση.

Ώς επαγγελματίες οδηγοί αυτά υποχρεούμαστε να τα γνωρίζουμε, παρόλα αυτά οι εταιρίες συγκοινωνιακού έργου θα πρέπει να κάνουν συχνά σεμινάρια στους οδηγούς π.χ αντιμετώπιση πυρκαγιών σε λεωφορείο, διότι η πρόληψη είναι αυτή που μετράει !

Στην Ο.ΣΥ βέβαια δεν υπάρχουν αυτά, σε πολλά περιστατικά όπως σοβαρά τροχαία, ξυλοδαρμοί οδηγών, σοβαρές βλάβες π.χ εκρήξεις σε κινητήρες, οδηγοί καταγγέλλουν ότι δεν εμφανίστηκε καν εκπρόσωπος της εταιρίας ... 

Τέλος, καλά θα είναι οι συνάδελφοι οδηγοί σε σοβαρά περιστατικά, να αιτούνται να παίρνουν τα πορίσματα των Διοικητικών Εξετάσεων που ακολουθούν, ώστε να γνωρίζουν εάν προκύπτουν δικές τους ευθύνες  ...