Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ένδειξη για εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο



Ενδιαφέρον δημοσίευμα από το sport-fm.gr για το πώς θα μπορούσε μία ΔΕΚΟ να «εξαιρεθεί» από το Υπερταμείο ... τελικά την ιδιωτικοποίηση θα την γλυτώσει κανείς ??? Αναρωτιόμαστε !!!



Επίσημη ένδειξη ότι η Τρόικα συναινεί για εξαίρεση του ΟΑΚΑ (η παραχώρησή του αποτελεί βασική προϋπόθεση για είσοδο του Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός) από το Υπερταμείο. 

Εξαιρεί το Υπερταμείο του ΟΑΚΑ; 

Πλέον υπάρχει η πρώτη επίσημη ένδειξη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (έτσι ονομάζεται το Υπερταμείο) γνωστοποίησε το στρατηγικό της σχέδιο για το 2018 και αναφέρεται σε κάθε ΔΕΚΟ ξεχωριστά. «Τέλος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) θα μεταβιβασθεί στην Εταιρεία εφόσον μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία», τονίζει. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται λόγος για πιθανή εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο από τον προηγούμενο Ιανουάριο που έγινε η σύστασή του και ενώ αρχικά ήταν στο… πακέτο με άλλες 12 ΔΕΚΟ. 

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό, διότι υπενθυμίζεται ότι βασική προϋπόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για είσοδο στην ΠΑΕ. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το κονσόρτσιουμ «Athens Alive» επί του θέματος. Ωστόσο, για να προχωρήσει η υπόθεση χρειαζόταν και η συναίνεση της τρόικας και από την παραπάνω εξέλιξη φαίνεται ότι έχει ανάψει… πράσινο φως.