Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ξυλοδαρμός οδηγού της Ο.ΣΥ στην λεωφ. γραμμή 304 στη Βραυρώνα εν ώρα υπηρεσίαςΆλλο ένα περιστατικό με θύμα οδηγό της Ο.ΣΥ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βραυρώνα όπου επιβάτης επιτέθηκε στον οδηγό τον χτύπησε και τον τράβηξε από το κάθισμα με κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο του λεωφορείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 11:40 περίπου στην λεωφορειακή γραμμή 304, το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από Νομισματοκοπείο προς Βραυρώνα, όταν στην Λ. Βραυρώνως στη στάση «7η Βραυρώνως» και ενώ ο οδηγός είχε κάνει επιβίβαση/αποβίβαση επιβατών και είχε ξεκινήσει, επιβάτης που καθόταν στην πρώτη θέση δεξιά του οδηγού ηλικίας περίπου 40 ετών, επιτέθηκε στον οδηγό διότι δεν ξανασταμάτησε μερικά μέτρα μετά την στάση να πάρει επιβάτες νεαρής ηλικίας που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Στην αρχή του φώναζε με έντονο ύφος και ως αιτία κατόπιν ότι μιλούσε στο κινητό τον χτύπησε και τον τράβηξε από το κάθισμα με κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο του λεωφορείου χωρίς να σκέφτεται ότι μεταφέρει ανθρώπινες ζωές. 

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία αλλά ο επιβάτης εξαφανίστηκε καθώς και οι υπόλοιποι επιβάτες επέμεναν να ανοίξει τις πόρτες για να κατέβουν, έδωσε κατάθεση και κατόπιν κατευθύνθηκε στο Νομισματοκοπείο όπου άφησε το λεωφορείο, κάλεσε ασθενοφόρο καθώς είχε υπερβολικούς πόνους στο χέρι και στον ώμο και δεν αισθανόταν καλά και διακομίστηκε στο ΚΑΤ.  

Όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά, ο οδηγός παρόλο που είχε ενημερώσει την εταιρεία ουδείς δεν εμφανίστηκε να του προσφέρει βοήθεια αλλά και δεν τον πήρε τηλέφωνο να δει πως είναι η υγεία του. 

Σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και ουδείς ασχολείται με την προστασία των οδηγών ώστε να σχεδιαστεί μία κλειστή καμπίνα οδηγού για να αποφευχθούν τέτοιου είδους ενέργειες καθώς υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για την ασφάλεια και των επιβατών, από τον κάθε έναν που δεν σκέφτεται ότι στα χέρια του οδηγού κρέμονται τόσες ανθρώπινες ζωές.

Θα προτείναμε μιας και τελευταία ακούγεται συνεχώς το όνομα της ΕΛΒΟ, θετικό θα ήταν το υπουργείο μεταφορών μαζί με τους συγκοινωνιακούς φορείς να κάνει μία ουσιώδες συζήτηση για το θέμα της κλειστής καμπίνας οδηγού στα λεωφορεία της ΕΛΒΟ - MERCEDES τις οποίες θα σχεδιάσει και θα τοποθετήσει η ΕΛΒΟ μιας και τα λεωφορεία αυτά είναι κατασκευασμένα από αυτήν.

Θα το λέμε συνεχώς ...

Οι αρμόδιοι συγκοινωνιακοί φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν την κλειστή καμπίνα οδηγού  ... η κατάσταση έχει ξεφύγει !

citybusdrivers