Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

«Μπαράζ» αλλαγών στην ΟΣΥ πριν τις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες

12/02/18


Της Μαρίας Μόσχου
Σωρεία αλλαγών γίνονται από την Παρασκευή τα μεσάνυκτα στην ΟΣΥ. Οι αλλαγές αφορούν σε θέσεις διευθυντών, γενικών διευθυντών, προσωπικό κίνησης και τεχνικό προσωπικό έχοντας ήδη προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr τρεις εβδομάδες πριν τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου  έχει ξεκινήσει «μπαράζ» αλλαγών σε καίριες θέσεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Πόρων της ΟΣΥ, ο οποίος έχει διοριστεί στη θέση αυτή με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2017 με τριετή θητεία, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Υποστήριξης.

Επίσης  τμηματάρχης μέλος της Γραμματείας Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων της ΟΣΥ, αφού πρώτα παραιτήθηκε από την θέση του Προέδρου την Παρασκευή το μεσημέρι, τοποθετείται Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου  Δυναμικού και Πόρων.

Οι παραπάνω αποφάσεις προκαλούν ήδη θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζομένους οι οποίοι κάνουν λόγο για «μη τήρηση της νομιμότητας» και στις δύο παραπάνω αλλαγές καθώς ο πρώτος διορισμένος με απόφαση του δ.σ. στη συγκεκριμένη θέση με τριετή διάρκεια θητείας μετακινείται σε άλλη θέση προκειμένου να αναλάβει την θέση του, ένας απλός, όπως επισημαίνουν, τμηματάρχης. Μάλιστα σχολιάζουν ότι «οι αλλαγές δεν είναι καθόλου τυχαίες και στόχο έχουν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την φιλοκυβερνητική παράταξη του ΜΕ.ΤΑ.».