Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΗΣΑΠ : Στάση εργασίας αύριο και 24ωρη απεργία την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου



Με δελτίο τύπου οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ενημερώνουν για στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από 12:00 έως 15:00 και 24ωρη απεργία την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018


11 /1/2018
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την είσοδο της νέας χρονιάς ξεκίνησε μια καινούργια, σαρωτική επίθεση εναντίον των εργαζόμενων και με στόχο τη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Αποκαλυπτική στόχευσης αυτής της αντεργατικής ρύθμισης είναι η… πλειοδοσία των μνημονιακών δυνάμεων για την μη πραγματοποίηση απεργίας!
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται στο νέο «Υπερταμείο» και τίθεται, πλέον, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών ο ΟΑΣΑ, με τις «θυγατρικές» ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ.

Έτσι, από τη Δευτέρα το βράδυ οι αστικές συγκοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με σκοπό το κέρδος και όχι την ασφάλεια των συγκοινωνιών, τη διατήρηση προσιτού εισιτήριου και την παροχή κοινωνικού έργου.

Παράλληλα ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των εν ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Εταιριών που ανήκουν στους φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως η ΣΤΑΣΥ

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και τελικά τον εργασιακό τους θάνατο.

Γι’ αυτό, το 2018 θα είναι χρονιά πολύπλευρών, δυναμικών αγώνων:

Πραγματοποιούμε τη Παρασκευή 12/1 στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και τη Δευτέρα 15/1 24ωρη απεργία.

Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.                                        

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                  Π. Κοντογιάννης