Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κινητικότητα: Οι περιζήτητοι φορείς -Στην κορυφή το ΑΣΕΠ
Στοιχεία για τις αιτήσεις Κινητικότητας έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου.


Οι αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 16 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας περιελάμβανε 801 θέσεις, διαθέσιμες από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για Μετάταξη ή Απόσπαση.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας:
  • 456 Θέσεις διαθέσιμες για Μετάταξη
  • 345 Θέσεις διαθέσιμες για Απόσπαση
Για τις παραπάνω θέσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις.

Το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις παραπάνω αιτήσεις και θα επιλέξουν –βάσει των κριτηρίων του Ν.4440/2016– τους επικρατέστερους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΑΣΕΠ αποτελεί τον πιο περιζήτητο φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα για μετάταξη ή απόσπαση.

Οι περισσότερες αιτήσεις (311 υπάλληλοι) υποβλήθηκαν για 151 θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ «συνωστισμός» παρατηρείται στο ΑΣΕΠ, καθώς για 29 θέσεις υποβλήθηκαν συνολικά 303 αιτήσεις. Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, αποτελεί και το γεγονός ότι από τις 10 πρώτες σε ζήτηση θέσεις, οι 8 αφορούν στην ανεξάρτητη αρχή. Υψηλή είναι επίσης η ζήτηση και για 58 θέσεις στο υπουργείο Τουρισμού (244 υπάλληλοι), καθώς και για 115 θέσεις στο υπουργείο Υγείας (258 υπάλληλοι).

Στον αντίποδα, υποτονικό ήταν το ενδιαφέρον για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς για τις 42 από τις 163 προσφερόμενες θέσεις δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση. «Ορφανές» παραμένουν επίσης 10 θέσεις στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 9 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 8 στο υπουργείο Τουρισμού, 6 στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και 5 στο υπουργείο Υγείας.

Σχετικά, τέλος, με τους φορείς των οποίων υπάλληλοι έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση, από τα στοιχεία προκύπτει ότι 125 προέρχονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ακολουθούν 64 από την Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ), 28 από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, 26 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 25 από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, 24 από τον Δήμο Αθηναίων, 23 από το ΕΤΕΑΠ – ΝΠΔΔ, 22 από την περιφέρεια Αττικής, 21 από τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. κλπ.

Υπενθυμίζεται, ότι για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους με την προκηρυσσόμενη θέση, οι εκθέσεις αξιολόγησης, η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων και κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Επιπλέον, μεταξύ των τριών επικρατέστερων διενεργείται συνέντευξη.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία ΕΔΩ