Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου από το Ε.Κ.Α για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας




Δελτίο τύπου εξέδωσε το Ε.Κ.Α για την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας ...


5/12/2017

Δελτίο Τύπου 

Εν κρυπτώ και με διαδικασίες fast track κατατέθηκε η μνημονιακή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής περί Παροχής Άδειας Εκμετάλλευσης δικαιώματος στην χρήση  των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων(!), η κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μια φορά, ότι έχει πλήρως μεταλλαχθεί και ότι μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές και τους εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές. 

Η ευθεία παρέμβαση στο ν. 1264/82 δε μπορεί να μείνει αναπάντητη. Κάτω από την πίεση των συνδικάτων, ελπίζουμε όχι πρόσκαιρα, απέσυραν την τροπολογία της ντροπής. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εχθρικές, αντεργατικές παρεμβάσεις κάθε είδους και απαιτούμε οριστικά και αμετάκλητα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο. Αρκετή καταστροφή έχει επιβληθεί στα εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια. 

Επίσης, η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. 

Το ΕΚΑ καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν δυναμική απάντηση στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ, ότι διεκδικούμε και απαιτούμε: 

► Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ
► Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
► Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
► Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
► Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
► Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!