Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Έκτακτο : Στάση εργασίας αύριο 7 Νοεμβρίου στο ΜετρόΣτάση εργασίας αύριο 7 Νοεμβρίου στο Μετρό από έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση ... 

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου του ΣΕΛΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ  (ΣΕΛΜΑ)  ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 7/11/17.

• Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με την ένταξη τους στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων όπως επικαιροποιήθηκε με τις δηλώσεις  Τσακαλώτου με αναθεώρηση δαπανών, εξορθολογισμό προσωπικού;;;;;;;;;, σύνδεση νέου κανονισμού εργασίας με το ¨¨επιχειρησιακό πλάνο της διοίκησης του Υπερταμείου δε μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. 

• Οι δηλώσεις Τσακαλώτου είναι το επιστέγασμα του χάους που δημιούργησαν το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των φορέων με τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό,ανταλλακτικά και βασικά μέσα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.

• Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που οδήγησε στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις ουρές των εκδοτηρίων.

• Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των επιβατών και οι άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που επιπλέον απειλούνται με απόλυση είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής κατάστασης στις συγκοινωνίες.

• Το ΣΕΛΜΑ ως επιχειρησιακό σωματείο αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους κήρυξε προειδοποιητική απεργία στις 26/10 με τα ίδια αιτήματα και συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων του με στάση εργασίας αύριο Τρίτη 7/11/17 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00.

ΥΓ : Άραγε η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνόντων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πως συνδέεται με την αντιμετώπιση των αστικών συγκοινωνιών ως φορέων που πρόκειται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών με σκοπό το κέρδος;  
     
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας                  
Σπύρος Ρεβύθης               Θανάσης Τζίνης